Monday, May 6, 2024
HomeНовиниБългарияИздъхна 14-годишният Иван от село Бузовград

Издъхна 14-годишният Иван от село Бузовград

Детето беше блъснато от пиян и дрогиран шофьор

 

14-годишното момче беше блъснато в петъчната вечер около 17:30 часа от пиян и дрогиран шофьор в казанлъшкото село Бузовград. Детето издъхна вчера сутринта, след тежка тридневна кома, въпреки положените усилия на лекарския екип от УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. Шофьорът е 57-годишният Димитър Косев, които бяга от местопроизшествието. Тестван е с технически средства за употреба за алкохол, и наркотични вещества, а резултатът е  над 1,2 промила, и наличие на метамфетамин в кръвта. Задържан е за 72 часа. Момчето е било с велосипед, но е стояло в статично положение в момента на удара. Освен загиналия Иван, на мястото на инцидента са били приятелите му Мартин и Пламен, които в този момент са използвали вендинг автомат, поставен до пътното платно. Двете деца са оказали първа помощ и се обадили на 112. Според близките им те още не могат да преодолеят шока от случилото се.

 

В момента, в който са тръгнали обратно към селото, те са видели автомобил, който, по тяхна преценка, се е движел с превишена скорост и е блъснал стоящият в началото на банкета Иван. Водачът не е спрял, укрил се е, и е заловен четири часа по-късно в дома си. Адвокатът на обвиняемия закъсня, което наложи забавянето на делото. Очаква се първоначалното обвинение срещу 57-годишния Димитър Косев за нарушение на правилата на движение по пътищата и причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда да бъде променено в причиняване на смърт.

Преди ден жителите на Бузовград излязоха на протест и затвориха движението. Хората настояват за справедливост и  продължават протестите, като затварят входовете на селото. Според жителите, в централната част на селото няма никаква маркировка на пътя, както и необходимото осветление. Настояват още да има “легнали полицаи”, които да принуждават шофьорите да намалят скоростта, за да се предотвратят подобни случаи. Ще бъде издигната и пирамида от цветя в памет на момчето.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular