Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевградИзтребител и Граничар делят първото място в Б Областна група Струма-1

Изтребител и Граничар делят първото място в Б Областна група Струма-1

Ташко СУЛЬОТОВ
В 9-тия кръг на БОГ Струма-1 се играха пет, вместо шест мача, както е по програма на ОблС на БФС, защото отборът на Стрела (Петрич) не се яви поради една единствена причина – липса на достатъчен брой футболисти, които отсъстваха поради служебна и лична заетост.

В Михнево отборът на Левуново-2014, воден от авторитетния си наставник Костадин Миндов, изнесе лекция по футбол на колегите си от местния Ураган.

По два непростими пропуска през първата част на мача направиха Георги Витанов и Илия Манолев от гостите. Това бе причина да не се отбележи попадение. През втората част на срещата лавината Левуново-2014 помете колегите си от Ураган (Михнево) и отбеляза четири гола. Истинска златна резерва бе Николай Вълков, който отбеляза първия гол в срещата след центриране на Илия Цеков. Втория гол също бе дело на Николай Вълков и отново центрирането беше от Цеков. Две отнети топки от централната защитна двойка на домакините, и Димитър Иванов направи резултата 0:4. Веднъж Николай Вълков разтресе напречната греда зад вратаря на домакините. „Изиграхме безрезултатно първо полувреме, но на почивката направихме обстоен разбор и всичко си дойде на място. През второто полувреме нашите футболисти заиграха по-спокойно и с по-точен мерник, и всичко си дойде на мястото, побеждавайки с 4:0 като гости в Михнево. Страхотен сезон за нашия футболист Николай Вълков, който с опита и класата си възхищаваше присъстващите по стадионите в досега изиграните срещи”, сподели Костадин Миндов – президент на „Левуново-2014”. С тази победа отборът на „Левуново-2014” с осем изиграни мача е 3-ти, с 1 точка по-малко от намиращите се пред него отбори на Граничар (Логодаж) и Изтребител (Ново Делчево), които обаче са с изигран един мач повече.

В Коларово отборът на Изтребител 2020 от Ново Делчево надигра младия тим на домакините и с хеттрик на Петър Костадинов и едно попадение на Мартин Стоев ги победи с 4:0.

Местните само веднъж успяха да уцелят гредата зад вратаря на гостите. Защитата на гостуващия тим от Ново Делчево, начело с Атанас Колин и неостаряващия капитан Алекс Апостолов, внесоха увереност и в този мач сред момчетата и затова се стигна до тази убедителна победа, която ги изведе на върха на таблицата с 19 спечелени точки от 9 мача.

В Градешница едноименният тим загуби нещастно от отбора на Спортист-Струма 22 от село Струма с 0:1.

Единственото попадение в мача бе дело на защитника на домакините Васил Дамянов, който след изпълнение на ъглов удар от страна на футболист от гостуващия тим изпрати топката в собствената си врата за 0:1. Отличният и в този мач Симеон Милчев с извеждащи пасове на три пъти поднесе кълбото като на тепсия на Николай Иванов, но той не бе точен срещу противниковия вратар. Десет минути преди края на мача Симеон Милчев отблизо уцели напречната греда зад стража на гостите. Непростим пропуск направи в двубоя и Ангел Димков, който, сам срещу вратаря на Спортист, не успя да го простреля. Футболистите на домакините са категорични, че резултатът не е реален на база пропуските, които направиха в срещата. При това положение Спортист-Струма 22 е 4-ти с 18 спечелени точки от 8 мача, с 1 по-малко от Изтребител и Граничар, които са с 9 изиграни мача и заемат 1-2 място с 19 точки.

В Марикостиново местният Струма 1948 победи Яворница с 2:0 с попадения на Веско Найденов и Ивайло Хаджигаев.

Отлично ръководещият срещата Боби Димитров показа два червени картона за спречкване на Йордан Бербатов от домакините и Бейнур Исин от гостите. След тази победа отборът на Струма (Марикостиново) е на 6-то място с 15 спечелени точки от 8 мача, а на Яворница – 7-мо място с 13 точки от 8 мача.

В Самуилово отборът на Граничар (Логодаж) победи местния Калабак с 4:1.

Първи поведоха в резултата футболистите на домакините с гол на Дейвид Василев от дузпа в 31-ва минута. Този гол се оказа единствен за първото полувреме в срещата. През втората част на мача силите на футболистите на домакините се изцедиха и отбора, който диктуваше нещата на терена, бе този на Граничар. В 57-ма минута при бърза контраатака на гостите Нино Петров с неспасяем удар изпрати топката в мрежата на домакините за 1:1. В 69-та минута при поредна атака на Граничар Добромир Николов покачи на 1:2. Асен Христов в 76-та минута след триходова атака постигна ефектен гол, изпращайки топката неспасяемо в мрежата на Калабак за 1:3. В самия край на мача Марчело Стоицов успя да направи резултата убедителен за 1:4. С тази победа отборът на Граничар дели първото място заедно с Изтребител с 19 точки от 9 мача, а Калабак е 8-ми с 6 спечелени точки от 8 изиграни мача.

RELATED ARTICLES

Most Popular