Monday, May 6, 2024
HomeРегионРазлогИсторическият музей в Разлог с престижно отличие 

Историческият музей в Разлог с престижно отличие 

Исторически музей- Разлог с отличие за съхраняване ипопуляризиране на наследството на България, добър пример за партньорство между култура институция и община.

Христина Манова, директор на Исторически музей – Разлог, получи плакет за принос в опазването, съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на България.

Наградата, учредена за месец декември 2022 година от управителния съвет на Сдружение “Национална културна платформа”, бе връчена в присъствието на кмета на община Разлог инж. Гърменов и г-жа Колчева-Фарфарова, зам.- кмет на община Разлог.

В събота Геца Стефанова, учредител и секретар на Сдружението, отличи с плакет Манова и нейния екип, които развиват успешна музейна политика и заедно с подкрепата на общинска администрация, допринасят за развитието на културния облик на Община Разлог.

Сдружение “Национална културна платформа” има за цел да поощрява дейността на публичната администрация, обществените образователни и културни институти, неправителствените организации и общности; читалища, научни центрове и граждани при иницииране и реализиране на културни събития в полза на общността.

RELATED ARTICLES

Most Popular