Thursday, May 23, 2024
HomeСпортКюстендилецът Виктор Атанасов сред участниците на финалния тенис турнир в „Рафа Надал...

Кюстендилецът Виктор Атанасов сред участниците на финалния тенис турнир в „Рафа Надал Академи” в Майорка

11-годишният състезател на клуб “Осогово Елит” спечели четирите турнира от веригата Kinder Joy of moving Tennis Trophy

 

Кюстендилският талант Виктор Атанасов в тениса на корт се пребори за място на финалния международен тенис турнир в „Рафа Надал Академи” в Майорка, който ще се проведе през м. ноември. 11-годишният състезател на клуб “Осогово Елит” доби право за участие в академията на Рафаел Надал, след като участва в необходимите четири турнира „Киндер“ в страната и триумфира като победител. Така той събра най-много точки от тези турнири и ще има честта да се обучи по време на финалния етап от програмата в една от най-добрите академии, основана от краля на клея и идол на хиляди малки тенисисти – Рафа Надал. Участието там изцяло е на разноските на Българската федерация по тенис.

До заключителния турнир от веригата „Киндер+“ в Бургас за деца до 11 и 12 години, който се проведе в края на месец септември, Виктор бе участвал в турнирите във Варна, Пазарджик и Пловдив, като спечели два от тях.

На кортовете ТК “Ника” в Бургас бе четвъртият (последен) турнир от веригата Kinder Joy of moving Tennis Trophy. Виктор отново се представи блестящо и стигна до финала, в който безпроблемно се наложи над Мартин Бонев от ТК “Димитровград” и така спечели трета турнирна победа.

Финалният международен турнир в „Рафа Надал Академи” в Майорка се очаква с огромен интерес както от участниците, така и от специалистите. В него се очаква да участват също така националните шампиони по този проект от много европейски страни.

Виктор Атанасов тренира тенис на корт от пет години под ръководството на Ивайло Илиев и от малък жъне победи по кортовете на страната.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular