Saturday, May 4, 2024
HomeСпорт„Пирин” (Разлог) победи „Вихрен” с 5:2 и продължава за Купата на АФЛ

„Пирин” (Разлог) победи „Вихрен” с 5:2 и продължава за Купата на АФЛ

Отборите на „Пирин” и „Вихрен” (Сандански) се срещнаха на градския стадион в Разлог. В отбора на гостите, воден от Стойко Найденов, преобладаваха момчета от юноши на 16 и 17-годишна възраст. От мъжкия тим бяха резервите Кристиян Николов, Иван Гюров и вратарят Веселин Ганев. Опитите на футболистите на домакините да отбележат първи гол в срещата оставаха напразни, защото санданските футболисти играеха много добре отзад. На два пъти Иван Гюров и Кристиян Николов от гостуващия тим имаха шанс за отбелязване на гол, но не бяха точни в завършващата част на удара срещу вратаря на домакините. В самия край на полувремето грешно подаване от страна на защитата на гостите бе добре дошло за французина Максим, който овладя кълбото и отблизо огорчи стража на „Вихрен” Веселин Ганев за 1:0.
В началото на втората част на срещата в 46-ата минута домакините отбелязаха нов гол, който беше дело на Петър Попадиин след центриране от ъглов удар. Четири минути по-късно французинът Максим направи резултата класически – 3:0. В 53-тата минута Кристиян Николов бе изведен отляво пред наказателното поле на домакините, овладя кълбото и простреля стража на „Пирин” за 3:1. По-късно Иван Гюров, Венелин Гълъбов от гостите не успяха отблизо срещу вратаря на домакините. Четвъртия гол за „Пирин” (Разлог) отбеляза Димитър Мавродиев, който бе изведен отдясно от Георги Фикиин. Петото попадение за отбора на домакините отбеляза Николай Хаджиниколов-Хаджи, който бе изведен сам срещу вратаря на „Вихрен” Веселин Ганев и го преодоля за 5:1. Второто попадение за отбора на „Вихрен” бе дело на Димитър Йосифов в 88-ата минута.

Четири смени направи наставникът на домакините Христо Джоджов през второто полувреме, пускайки в игра Николай Хаджиниколов, Георги Фикиин, Димитър Наков и Красимир Шапкаров. Всички те се представиха на нужното равнище. На два пъти бившият футболист на „Беласица” Красимир Шапкаров, по известни причини сега в „Пирин” (Разлог), заигра зад централния нападател Петър Попадиин и с точни пасове и разигравания освежи играта в нападение и на два пъти отблизо озори вратаря на „Вихрен” Веселин Ганев.
„В този мач дадохме шанс на по-млади момчета от школата, както и на футболисти, играли по-малко от мъжкия отбор по различни причини”, сподели Стойко Найденов – водещ треньор на „Вихрен” в този мач.
Явно ръководството и треньорският щаб на „Вихрен” (Сандански) отдават по-голямо значение на мачовете за първенството на ЮЗ трета лига, където са временен водач в таблицата. Те запазиха титулярите си за домакинския мач срещу „Левски” (Чепинци), защото само при победа могат да останат на върха на таблицата. „Работихме комплексно с нашите футболисти през седмицата. Давахме им идеи за решителните ситуации вътре на терена. Не познаваме играта на „Левски” (Чепинци), а и никога не сме се интересували от противниковите тимове. Важна е нашата игра. Със 100-процентно раздаване на терена и изпълняване указанията на треньорския щаб можем да спечелим трите точки в събота. В този мач няма да можем да разчитаме на контузените Методи Костов и Валентин Костов”, сподели Иван Христов от треньорския щаб на „Вихрен”.
Президентът на „Левски” (Чепинци) Васил Милков сподели, че са амбицирани да докажат, че играят освободен от напрежение футбол. Целите им са да останат в групата през настоящото първенство. „Надъхваме нашите футболисти за успешна игра в Сандански, независимо че излизаме срещу първия във временното класиране. Единственото притеснение е съдийството”, допълни Милков.
С тази победа отборът на „Пирин” (Разлог) продължава участието си по-нататък за купата на АФЛ. На 7 октомври следващата сряда на стадион „Свети Петър” в Банско ще се играе мачът между едноименния тим и „Беласица” (Петрич). Победителят от този мач ще премери сили с отбора на „Пирин” (Разлог). С жребий ще бъде опреден кой да е домакин в този двубой.

RELATED ARTICLES

Most Popular