Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаНеприятни изненади: Новите паркоместа в жк „Бистрица” крият опасности – чупят стопове

Неприятни изненади: Новите паркоместа в жк „Бистрица” крият опасности – чупят стопове

  • Цената, която плащаме на недомислените неща

Жител на жк „Бистрица” в Дупница разби стопа на колата си заради новите паркоместа в най-големия квартал. Знаете, от няколко месеца там тече цялостен ремонт за над 5 млн. лв. и включва цялостно преасфалтиране, изграждане на пешеходни алеи, кътове за отдих, игрища, озеленяване… След обособяването на новите паркоместа пред жилищните блокове обаче шофьорите се сблъскаха с предизвикателство. „Паркирайки автомобила на заден, чух трясък. Слязох да видя откъде дойде необичайният шум и видях, че причина за трясъка е стърчащ болт от стълба на уличното осветление, който проби левия стоп.

От няколко месеца са направени нови паркинги пред блоковете. Преди няколко дни работници ги разчертаха. Обикновено когато паркоместата се оформят, хората гледат да спират в границите на това нещо. В случая се съобразих с очертанията и се забих в стърчащия болт.

Колата ми е по-дълга и паркирам назад, както повечето хора в квартала, защото предните брони на почти всички автомобили закачат бордюрите. В случая, ако бях паркирал напред, щях да си пробия фара”, разказа потърпевшият.

RELATED ARTICLES

9 COMMENTS

  1. Колега, на снимката болта изглежда да стърчи около 3 см и е странично на стълба или снимката не е точна или си паркирал извън определеното място и си ударил стълба, което е увреждане на общинска собственост ?!

  2. Парктроник 20 – 30лв. струва и с него няма проблеми. Засича даже по-високи треви и колчета!

  3. Тука нещо има някаква измама , щото наистина се вижда че болта е отстрани и стълба е доста навътре след бордюра. За да счупи стопа значи колата е била паркирана върху бордюра ,а това вече е неправилно паркиране.

  4. И паркоместата които разчертаха са доста тесни…

  5. Както повечето селяндури в жк.Бистрица и потърпевшият паркира до удар на гумите в бурдюра.Напред назад все тая. Ако говедото не усти ,че гумите на са достинали “дуваро” не спира да бута.Говедото не се интересува ,че паркирайки по този начин или съсипва тревна площ,или заема не-малка част от тротоара.
    На говедото каъвто ремонт да му направиш все ще е недоволен.

    • Само не разбрах и потърпевшия ли е говедо или потърпевшия си е потърпевш, а другите са говеда?

  6. Ако от КАТ се самосезират и направят разследване на случая ще се установи кой е “потърпевш” и кой “ говедо” , нали така ?! Само,че те не се интересуват от това, защото са заети със. “ залавянето” на “ неправилно” преминаващи пешеходци и други спонсори по пътищата .

  7. В този град, пълен със селяни, всеки паркира където си иска. Предимно по тротоарите и зелените площи. Никой не спазва знаците: еднопосочна улица, забранено спирането, забранено паркирането, пътека тип”зебра”, ограничена скорост….Няма “паяк”, наказателен паркинг, КАТ, пътна полиция. Няма ред и законност ! Всички са роднини. ДО КОГА ?

Comments are closed.

Most Popular