Thursday, May 23, 2024
HomeРегионКюстендилПандемията намали посетителите в кюстендилската библиотека

Пандемията намали посетителите в кюстендилската библиотека

Рязко намаляване на физическите посещения в Регионалната библиотека в Кюстендил през годината отчете на пресконференция директорът й София Пейчева.
“Причина за това е пандемията, особено през последните два месеца, когато библиотеките бяха включени в списъка на институциите, изискващи зелен сертификат”, посочи Пейчева. Тя допълни, че заради дейности, свързани с ремонти и трансформации на отдели на библиотеката, три нейни отдела не са работили през годината в продължение на месеци.
Според нея обаче общуването с библиотеката онлайн се е утвърдило като форма на услуга и в последните две години има увеличение на електронно обслужване на потребители. “Нашите читатели вече свикнаха, че могат да получат дигитализирани някои от необходимите им документи, активирахме се като услуга и по отношение на електронни библиографски справки”, посочи Пейчева.
Около три хиляди са постоянните читатели на библиотеката в Кюстендил. Такъв е и броят на новите книги, постъпили през годината във фонда й, каза още директорът на библиотеката. Тя благодари за финансовата подкрепа от община Кюстендил, в размер на 15 хиляди лева, за извършване на ремонтни дейности, и на цялата кюстендилска общественост, която участва в пренасянето от ръка на ръка на фонда на Детския отдел в новата му база, започнало на 24 май.

RELATED ARTICLES

Most Popular