Monday, May 13, 2024
HomeАктуално от днесПокушение! Алексей Петров убит в София, тежко ранена е жената, която е...

Покушение! Алексей Петров убит в София, тежко ранена е жената, която е била с него

Алексей Петров е бил убит в София. Това се е случило в кв. “Драгалевци”. Жена е открита до него в тежко състояние, тя е откарана в “Пирогов”.

Тя е била ранена в гърдите и е транспортирана в спешната болница в тежко състояние, като е вкарана веднага в противошокова зала. Жената е успяла да даде описание на убиеца. Предстои й спешна операция. Самоличността й все още не е обявена.

Сигналът с искане за помощ е постъпил в 12:40 часа на телефон 112.

На място са били изпратени две линейки. Медицинските екипи са констатирали смъртта на Алексей Петров, както и ранена жена с огнестрелна рана, но тогава не уточниха в какво състояние е била.

Единствената информация беше, че ранената е контактна. Линейката е била ескортирана от тежко въоръжени полицаи.

По неофициална информация по двамата е стреляно с пушка, докато са се разхождали в района на лифта в квартала “Драгалевци”. Нападателят е бил маскиран, а Алексей Петров е бил без бронежилетка и охрана.

Нападението е станало около 12.20 часа днес.

Алексей Петров е роден на 23 април 1962 година в Бабинци, Тетевенско. Завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 години в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 90-те години.

На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него.

През 2009 г. Алексей Петров е обявен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването, после и на ДАНС.

На 10 февруари 2010 г. е задържан и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“, занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домашен арест, а обвиненията са намалени до рекет и изнудване срещу 2 лица от 1998 и 2000 г.

RELATED ARTICLES

Most Popular