Thursday, May 9, 2024
HomeРегионХванаха граничар с подкуп в Сандански: изнудил бизнесмен за 500 евро ''такса...

Хванаха граничар с подкуп в Сандански: изнудил бизнесмен за 500 евро ”такса спокойствие”

Хванаха граничен полицай, изнудил бизнесмен да му даде 500 евро подкуп.
За случая съобщи Окръжната прокуратура в Благоевград. Тя е привлякла към наказателна отговорност униформения Атанас Коцев.

На 28 април в Сандански 40-годишният служител А.К. чрез изнудване поискал и приел сумата от 500 евро, за да не извърши действия по служба, се казва в прессъобщението на прокуратурата. Използвайки служебното си положение на граничен полицай, той поискал такса „спокойствие“. Заплашвал бизнесмена, от когото поискал подкупа, че ще извършва постоянно проверки на товарните автомобили, преминаващи през ГКПП Кулата, свързани с дейността на транспортните му дружества. Граничният полицай е задържан в момента на приемане на подкупа. Той е привлечен в качеството на обвиняем.

С постановление на наблюдаващия прокурор А.К. е задържан 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. За извършеното престъпление граничният полицай може да лежи от 3 до 10 години в затвора, да бъде глобен с до 20 000 лева и да бъде лишен от правото да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност. Разследването продължава.

Граничният полицай, хванат с 500 евро подкуп, се оказа, че е в болницата в Сандански, съобщи „24 часа“. Той постъпил там ден преди да бъде арестуван. Излязъл от здравното заведение, за да получи парите от изнудван бизнесмен, но бил арестуван. След това отново бил върнат в болницата. Очакваше се в понеделник вечерта полицаят да бъде изписан. Причината Коцев да е в болница е получено нараняване при лека трудова злополука, но състоянието му не е тежко.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular