Sunday, May 26, 2024
HomeСпортПрекадетките на „Марек Юнион-Ивкони“ №1 на Областното първенство

Прекадетките на „Марек Юнион-Ивкони“ №1 на Областното първенство

Възпитаничките на Любомир Георгиев обърнаха „Пирин“ (Разлог) на финала

Прекадетките на „Марек Юнион-Ивкони“ станаха шампиони на Областното първенство по волейбол, което се проведе през уикенда в Перник.
В първите си срещу от надпреварата момичетата от Дупница показаха големия потенциал, с който разполагат. Те разбиха с по 3:0 гейма всичките си съперници по пътя към финала. В класата им лично се убедиха отборите от Самоков, Етрополе и домакините от „Миньор“ (Перник), които така и не намериха начин да се противопоставят на дупничанки.
Финалът с „Пирин“ (Разлог) беше далеч по-труден за възпитаничките на наставника Любомир Георгиев. В истинско югозападно дерби двата тима си размениха по два гейма, за да стигнат до решителна пета част.
В тайбрека момичетата от „Марек Юнион-Ивкони“ изоставаха с 3:8 и 7:11, но това изобщо не ги смути. Те показаха огромни хъс и воля за победа и успяха да обърнат развоя на срещата в своя полза, печелейки с 15:13.
Първото място в Областното първенство осигури на дупнишкия клуб участие на зоналния турнир. Победителят от тази надпревара ще се класира директно за финалите на Републиканското първенство. Вторият и третият пък ще имат възможност за класиране сред най-добрите отбори в страната чрез допълнителни турнири.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular