Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Марек Юнион-Ивкони“ излиза срещу „Монтана“ в най-оспорвания плейоф от Суперлигата

„Марек Юнион-Ивкони“ излиза срещу „Монтана“ в най-оспорвания плейоф от Суперлигата

„Марек Юнион-Ивкони“ ще се изправи срещу „Монтана“ на четвъртфиналните плейофи след редовния сезон в Суперлигата. След завършването на редовния сезон в Първата и Втората осмица станаха ясни съперниците в отделните двойки по пътя към титлата. Според регламента първите осем отбора във волейболния ни елит ще се изправят един срещу друг по следната схема: първият срещу осмия, вторият срещу седмия, третият срещу шестия и четвъртият срещу петия.
Дупнишкият клуб завърши на четвърта позиция и ще играе с петия „Монтана“, като това със сигурност е най-завързаната двойка. Двата тима винаги са правили оспорвани и дори понякога драматични мачове и никога крайният победител не е бил ясен.
Редовният сезон бе спечелен от „Хебър“ (Пазарджик), втори остана „Левски“ (София), а трети „Нефтохимик 2010“ (Бургас). Топ 6 завършва с „Добруджа 07“ (Добрич). Седмият ЦСКА и осмият „Пирин“ (Разлог) ще играят допълнителни плейофи с първия и втория от Втората осмица, които са съответно „Локомотив“ (Пловдив) и „Дунав“ (Русе). В четвъртфиналните плейофи се играе до две победи от три мача.
Датите за мачовете са 24 март (сряда), 27 март (събота). При равенство в победите след първите две срещи ще се играе трети, решителен, двубой, който е насрочен за 29 март (понеделник).

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular