Monday, May 6, 2024
HomeБизнесРаботата на такситата в Дупница намаля с близо 80%

Работата на такситата в Дупница намаля с близо 80%

  •  Хората спряха работа, заведенията също не работят и вече нямаме клиенти, категорични са шофьорите

  •  Дезинфекцираме колите си след всеки клиент

Работата на таксиметровите шофьори в Дупница е спаднала с близо 80% след въвеждането на извънредните мерки заради заплахата от коронавирус, показа проверка на „Вяра“. На местата в града, обособени за стоянки на таксита, вече има доста по-малко коли, отколкото преди пандемията.
„Няма хора, стоим си ей така по пиаците почти през целия ден. Има огромен спад на клиентите ни, може би е около 80%. Дори разработените фирми имат по много малко адреси на ден и не всичките им коли са в движение. Някои колеги не виждат смисъл да излизат да работят, защото хората почти не се движат“, коментира таксиметровият шофьор от Дупница – Иван.
Според него моментната ситуация цените на таксиметровите услуги ще останат същите и не се очаква намаление, или пък увеличение.
„Всичко е свързано. Много хора спряха работа и не се знае нито кога ще започнат, нито дали ще вземат заплатите си. Така излиза, че клиентите нямат пари за таксита, а и няма докъде да пътуват. Отделно от това хората нямат места за развлечение, вече не работят нито кафенетата, нито ресторантите. В петък и събота много дупничани ползваха услугите ни, когато вечер ходеха на дискотека и искат да пийнат. Сега вече тези хора са си вкъщи, а ние останахме без клиенти“, добавиха други двама водачи на таксита в града.  
Шофьорите се притесняват и от евентуална зараза, тъй като пътниците в таксито стоят близо до тях.
„Опасно е, както за нас, така и за клиентите. След всеки клиент дезинфекцираме. Минаваме старателно дръжките с мокри кърпички и спирт. Носим маски и ръкавици, но въпреки това рискът си остава“, завърши Иван.
Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. 1 спирт 1лв,мокри кърпи 2лв автомивка…и накрая че се качат да се возят за 2лв и чакат ресто 20ст. А само маските и ръкавиците са им по 10лв и от горе,не стига това че си рискуваме живота !!!! На тоя етап цените трябва да бъдат двойни!

Comments are closed.

Most Popular