Sunday, May 12, 2024
HomeРегионПерникСлед Църногорския събор: Деца почистиха района около Гигинския манастир

След Църногорския събор: Деца почистиха района около Гигинския манастир

Дeн след Сьбора край Църногорския манастир  всичко е почистено! Природата и екологичното равновесие е важно на всички нас, съобщават организаторите на събора от Краищенско Светогорие.

„Благодаря на търговците с щандове на сьбора, че спазиха предварителното договорно условие за почистване след събитието. Отговорно и спазено! Но останаха отпадъци по поляната и в околностите.

Ето тези деца за два дни почистиха всичко.

Това е наша организационна мисия в поне две посоки – търговците да спазват условията, а пък и да възпитаваме децата в екологично правилно поведение.

Децата направиха почистването с удоволствие и като игра. Възпитание не само за тях – нека не позволяваме децата да чистят след нас“, сподели Весела Сотирова.

Петото издание на Църногорскиясъбор “В сърцетона Граово” се проведе на 8 и 9 юли, а на 7 юли в манастиранадГигинцисесъстояколоквиум. Тазгодишнотоизданиенасъборасъбранасценатанад 860 участници и хиляди посетители.

Прездватаднинапрограматаполянитекрайсветатаобителбяхапосетениотхилядигости. В събота (8 юли) около 4 000 човека с около 500 автомобила, а в неделя (9 юли) около 5 000 човека с около 600 автомобиласапреброениотполициятанаЦърногорскиясъбор. Новероятно над 10 000 души са посетили събитието, смятат от Светата обител.

RELATED ARTICLES

Most Popular