Monday, May 6, 2024
HomeРегионПерникСпартак Варна записа победа срещу десет от Миньор край морето

Спартак Варна записа победа срещу десет от Миньор край морето

Спартак (Варна) победи с 2:0 Миньор (Перник) във второто голямо дерби от 33-ия кръг на Втора лига. Мачът се игра днес в морската столица. Георги Чукалов откри резултата за “соколите” в 19-ата минута. В 76-ата минута голмайсторът Иван Колев, който се появи като резерва, направи 2:0.

Гостите завършиха срещата и в намален състав, след като eдна от звездите им – Божидар Васев получи втори жълт и съответно червен картон в 72-ата минута.

Така отборът от Варна ица излезе начело в класирането, с равни точки със Септември (София), но и с мач по-малко, и вече гледа към важното гостуване на Етър в следващия кръг. “Чуковете” пък продължават да губят точки и да се отдалечават от четвъртата позиция, която носи бараж за efbet Лига.

Първият удар към една от двете врати дойде в 12-ата минута, когато Виктор Митев стреля директно от пряк свободен удар от сериозна дистанция, но Никола Виденов плонжира в левия си ъгъл и улови топката, предаде Gong.

Три минути след това Веселин Любомиров също шутира от солидна дистанция, но топката премина на сантиметри над напречната греда на Виденов.

В 18-ата минута домакините отново имаха чудесен шанс да открият резултата. Даниел Начев беше изпреварен от вратаря Виденов в наказателното поле, който изби топката, но играчите на Миньор не успяха да изчистят и тя попадна в Митев, който стреля пред дъгата на наказателното поле, но стражът на перничани улови.

Само минута по-късно обаче „соколите“ поведоха в резултата. Георги Бабалиев направи чудесен пробив отляво, като елиминира двама играчи на Миньор в лицето на Емил Ценов и капитана Андреас Васев, след което влезе в наказателното поле и шутира силно, но Виденов блокира. Начев стигна до топката, а след това се получи карамбол и тя попадна на пътя на Георги Чукалов на границата на вратарското поле, който с удар по тревата отбеляза за 1:0.

До края на първата част нови интересни ситуации липсваха и двата тима се оттеглиха на почивка при същия резултат.

През второто полувреме темпото на игра видимо спадна, а опасности пред двете врати изобщо нямаше. Стигна се единствено до един блокиран удар на Добромир Бонев за гостите, а малко след това Бабалиев отправи много неточен изстрел за домакините.

В 72-ата минута перничани останаха с човек по-малко, след като Божидар Васев закъсня с шпагата в краката на съперников футболист около центъра и получи втори жълт, съответно червен картон, и остави тима си с десет души на терена.

Само четири минути по-късно “соколите” подпечатоха усеха си с втори гол. Велислав Боев получи дълъг пас на левия фланг и елегантно преодоля двама противникови футболисти, след което влезе в наказателното поле и комбинира с Виктор Митев, който отправи изстрел, но Виденов спаси. Резервата Иван Колев обаче бе на точното място и направи добавка отблизо, която бе точна – 2:0.

До края срещата се доиграваше и Спартак записа много важна победа.

Спартак (Варна) 2:0 Миньор (Перник)

1:0 Георги Чукалов (19)
2:0 Иван Колев (76)

Стартовите състави:

Спартак (Варна): 21. Дичевски, 2. Боев, 3. Ибрям, 6. Луго, 19. Борисов, 14. Любомиров, 13. Исуф, 45. Начев, 7. Бабалиев, 11. Митев, 71. Чукалов.

Миньор (Перник): 99. Виденов, 20. А. Васев, 3. Славчев, 24. Купенов, 14. Садула, 15. Ценов, 19. Казаков, 30. Б. Васев, 13. Бонев, 22. Ив. Иванов, 7. Йосифов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular