Monday, May 13, 2024
HomeСпортСтарши треньорът Танчо Калпаков: Фенове и футболисти да се обединят за влизането...

Старши треньорът Танчо Калпаков: Фенове и футболисти да се обединят за влизането на Марек във Втора лига

Преди подновяването на първенството на ЮЗ Трета лига старши треньорът на мъжкия отбор на ФК Марек(Дупница) Танчо Калпаков се съгласи да даде интервю, отговаряйки подробно на зададените му въпроси.

-Шест контролни срещи –  четири победи, едно равенство и една загуба. Доволен ли си от постигнатите резултати?

Футболистите, на които разчитам в момента, дадоха това, на което са способни и изиграха добри контроли. Радващото е, че тези, които бяха с нарушена подготовка, постепенно навлязоха в ритъм и вече са наравно с колегите си. Всички очакваме старта на оставащите срещи, които са част от първата фаза на първенството за класиране сред първите пет в таблицата. Нагласата на всички е да спечелим на първо време остатъка от срещите, а след това ще готвим стратегията за втората фаза. Предстои ни много тежка битка в оставащите мачове, които трябва да изиграем до 11 март. Гостуваме на Ботев (Ихтиман) и на третия отбор на ЦСКА 1948, а ще домакинстваме на Сливнишки герой и Славия ІІ. С две думи – предстоят ни мачове срещу много сериозни отбори, но сме длъжни да продължим победния си ход и да останем на върха на таблицата, където сме в момента. Сили и потенциал сред нашите футболисти има, но във футбола освен себераздаване и желание за победа е необходима и известна доза късмет.

-Известна е поставената пред вас цел от страна на ръководството на клуба – влизане във Втора професионална лига. В противен случай, по думите на президента Васил Василев, ще се счита за провал в първенството.

Ще се борим във всеки един мач, като имам призив към нашия 12-ти играч – феновете – да увеличават своя брой и да ни окуражават независимо къде и срещу кого играем.

-Кои да най-сериозните отбори за челните места?

Вихрен (Сандански) – един отбор, много добре обезпечен финансово, което пролича и от привличането на нови класни футболисти през зимата, и надграждайки постигнатото по категоричен начин заявиха, че друга алтернатива пред тях, освен влизане във Втора професионална лига, няма. Другият ни основен противник е отбора на Чавдар(Етрополе). Те са отбор, който се води от известен футболист и треньор, и са с амбиции за атакуване на първото място.

-Как смята старши треньорът на Марек Танчо Калпаков да се справи с тези два конкурента?

Осъзнавам, че ще ни бъде много тежко. Разбира се, най-тежко ще бъде на тези от нашите футболисти, които ще намерят място на терена. Аз съм оптимист, уверен съм, че ще дадат всичко от себе си, и с подкрепата на нашите невероятни фенове ще ги радват с успешни игри. Това е пътят за влизане във Втора професионална лига през парадния вход.

-Нещо около селекцията?

Този процес при нас е затворена страница. Отборът е изграден основно от местни футболисти, защото такава е политиката на ръководството на клуба. Радващото е, че в ДЮШ на Марек има млади и талантливи футболисти. Част от тях използвах по време на контролните срещи през зимната подготовка. Всички те показаха нужните качества, за да продължат да носят фланелката на Марек и в представителния тим.

-Как протича подготовката за мача в събота срещу Ботев в Ихтиман?

За всеки един мач подхождам сериозно и отговорно. Предстои ти тежко гостуване в Ихтиман срещу отбора на Ботев – един от най-трудните тимове, срещу които играем, когото победихме трудно през есента в Дупница. Според мен мястото, което заема отборът от Ихтиман, не отговаря на истинските им възможности. Ще подходим сериозно и отговорно, без подценяване. Приканвам нашите приятели феновете да ни придружават, защото ни действат мотивиращо. Ще направим всичко възможно да ги зарадваме.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular