Monday, May 13, 2024
HomeРегионБлагоевградС изложба на млади таланти закриха пленер по живопис и скулптура в...

С изложба на млади таланти закриха пленер по живопис и скулптура в Илинденци

За шеста поредна година се проведе традиционният пленер по живопис и скулптура, организиран от групата “Млади български художници”.
Усилията на Тодор Стайков, проф. Валентин Старчев, проф. Десислава Минчева, проф. Емил Попов и проф. Станислав Памукчиев са изцяло насочени към подпомагане и популяризиране на изкуството на съвременните творци на България. Тази година пленерът се провежда в Арт център „Илинденци” със съдействието на Иван Русев.
На 1 септември бяха показани творбите на участниците в пленера. Всеки от тях сподели за емоциите, идеите и впечатленията, които са ги водили в този процес на визуализация и интерпретация.
Въздействието на природата в с. Илинденци и атмосферата в творческата работилница на известния скулптор Иван Русев са уловени по своеобразен и вълнуващ начин в творбите на участниците. С живопис се представиха Александър Тошев, Ана Костова, Ванеса Боева, Ванеса Велизарова, Димитър Бочуков,
Драгана Павловска, Северина Даниелова. В категория скулптура участваха: Благица Здравковска, Борислава Василева, Елена Гуглева, Лора Тонева, Пеца Петров. С експозиция на творбите, създадени от младите автори, пленерът бе официално закрит.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular