Thursday, May 23, 2024
HomeСпортС успешни контраатаки Беласица победи Спортист в Своге с 2:0

С успешни контраатаки Беласица победи Спортист в Своге с 2:0

Сериозно и отговорно подходи треньорския щаб на Беласица при гостуването в Своге. В титулярния състав своето място намери отново единния от любимците на феновете Атанас Димитров-малкия Джаич. Той е със съществен принос за затягане на защитния вал на петричкия отбор.
Мачът премина почти изцяло в половината на гостите, които осъществиха само няколко контраатаки и при две от тях отбелязаха два гола през първото полувреме. Мачът започна с подчертан натиск на Спортист, а играта се водеше предимно в половината на гостите от Петрич.
В 11-ата минута дмакините създадоха и първото добро голово положение. Светослав Диков даде пас като по конец към Кирил Янакиев, но вратарят на Беласица Кирил Георгиев го изпревари преди той да нанесе завършващ удар.
Само след няколко минути игра Богдан Костов стреля с левия крак извън наказателното поле, но топката мина покрай десния страничен стълб.
Отборът на гостите разчиташе предимно на контраатаки, и тактиката на старши треньора Иво Тренчен успя. В 20-ата минута Айвън Ангелов направи хубав пробив отдясно, преодоля двама от домакините, насочи топката към Марти Таушанов, който се озова сам срещу вратаря Василев и пусна топката покрай него за 0:1.
След гола положението на терена не се промени. Домакините продължиха натиска си пред вратата на Беласица, който не им носеше до момента успех. В 25-ата минута Филип Ангелов насочи топката към вратата на гостите, но тя бе избита от голлинията.
В 26-ата минута топката бе насочена към Аспарух Смилков, който направи близо 30-метров спринт и я вкара за втори път в мрежата на Ивайло Василев.
Три минути преди края на първото полувреме минута Ариф Ферадов отблизо изпрати топката над вратата на Кирил Георгиев.
Второто полувреме започна с очакван натиск за Спортист и няколко разбърквания в наказателното поле на гостите. В 55-ата минута Илия Русинов нахлу отдясно, но центрирането му бе избито ъглов удар. След неговото изпълнение и разиграване топката отново бе центрирана, Сами Пилер игра с глава, но изпрати топката право във вратаря.
В 63-ата минута Александър Бастунов пир поредна атака на домакините стреля с глава, но топката мина покрай вратата на гостите.
Постепенно футболистите на Беласица се прибраха в своята половина и се затвориха с цел запазване на резултата.
В 74-ата минута Беласица при контраатака на гостите Айвън Ангелов стреля от движение, но топката прелетя на сантиметри над вратата на Ивайло Василев.
В 78-ата минута главният съдия Стоян Арсов при меле в наказателното поле на гостите видя нарушение – игра с ръка на Валентин Костов, който промени насоката на просочената топка към вратата, и отсъди дузпа за Спортист. От бялата точка Светослав Диков не бе точен и изпрати в аут. Така резултата се запази.
Гостите направиха още една добра контраатака в 82-ата минута чрез влезлия в игра Мариян Ванелов, но Ивайло Василев изби в корнер.
Богдан Костов отново стреля опасно в игра в 85-ата минута, но отново Кирил Георгиев бе на мястото си и спаси.
До края на мача натискът продължи както и разбъркванията в наказателното поле на гостите, но до гол не се стигна.
С тази победа отборът на Беласица е вече с 9 точки и спокойно може да очаква тежките срещи, които му предстоят срещу отборите на Етър Велико Търново, Миньор Перник, ЦСКА-1948-ІІ и Струмска слава Радомир.
Следващият мач на отбора на Беласица ще бъде отново на стадиона в град Симитли на 30 август, вторник, срещу отбора на Етър Велико Търново.
След мача наставникът на Беласица Иво Тренчев сподели: “Доволен съм от всички футболисти, на които гласувах доверие в мача срещу Спортист Своге. Всички те навлязоха по най-добрия начин на терена и победихме съвсем заслужено. За пореден път заявявам, че отборите във втора професионална лига са равностойни. Тези, които са в предни позиции, също показват колебливи резултати. Радмам се, че част от феновете, които имаха здабележки към играта на двама от наличните футболисти, се отчетоха в мача срещу Спортист Своге с попадения”.
Беласица: Кирил Георгиев, Аспарух Шамкалов, Валентин Костов/83-Симеон Бояджиев/, Атанас Димитров, Мартин Русков, Атанас Карачоров /77-Атанас Чепилов/, Айвън Ангелов, Владимир Гогов, Марти Таушанов /65-Мариян Вангелов/, Аспарух Смилков, Илия Карапетров

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular