Saturday, May 4, 2024
HomeСпортТрудна победа! Марек измъкна 3 точки от Банско като гост

Трудна победа! Марек измъкна 3 точки от Банско като гост

Отборът на Марек излезе с нагласа за победа като гост на стадион “Свети Петър” срещу коравия тим на козлите и си тръгна с 3-те точки.
През първата част на срещата домакините по-често се озоваваха пред вратата на дупничани, но ударите на Денис Ангелов и Боби Хазуров бяха неточни срещу вратаря на дупничани – Пламен Младенов.
В 21-ва минута Боби Хазуров попадна в клещите на двойката централни защитници на гостити, които не му позволиха отблизо да стреля. Приятно впечатление правеше играта на опитния Георги Божилов от Марек, който се бореше много на терена, насочваше точно топката към своите колеги, но все нещо не достигаше да се стигне до успешен завършек срещу вратаря Ятанас Тъпигьозов. Постепенно футболистите на Марек пренесоха играта в половината на домакините, но центриранията им бяха безплодни и се стигаше до спечелване на корнери.

След почивката домакините заиграха по-мобилизирано и на няколко пъти създадоха суматоха пред дупнишкия страж Пламен Младенов. Най-добрата ситуация се откри пред Боби Хазуров, но той не съумя да преодолее вратаря на Марек. Атаките на гостите преминаваха повече по левия фланг, където Николай Ганчев правеше всичко възможно да отбележи гол. В 74-ата минута при меле пред вратата на Атанас Тъпигьозов, който не се намеси по най-добрия начин и Николай Ганчев и той не сгреши за 0:1. Домакините търсеха начин за промяна на резултата, но ударите на Боби Хазуров и Георги Фикиин не затрудниха вратаря на Марек Пламен Младенов.
След мача наставникът на Марек Танчо Калпаков сподели: “Не влязохме по най-добрия начин в мача, гостувайки на отбора на Банско. Липсваше агресивността в действията на нашите футболисти, която бе в основата на успехите до момента. На стадион “Свети Петър” срещнахме един много дорбе балансиран отбор, с опитни футболисти, които са играли и в професионални отбори. Прави впечатление, че треньоският щаб на Банско в два мача прави два различни състава, сега също бе така. Радвам се, че Александър Башлиев бързо се адаптира към нашия отбор, внесе спокойствие отзад и помагаше на колегите си в халфовата линия. Напълно заслужено спечелихме трите точки в срещата”.
Марек: Пламен Младенов, Иван Калайджийски, Боян Стойнев, Росен Йорданов, Радослав Михалков, Александър Близнаков, Димитър Илиев, Милен Иванов, Веселин Любомиров, Николай Ганчев, Георги Божилов /Александър Башлиев, Анжело Кючуков, Симеон Димитров/

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular