Monday, May 6, 2024
HomeРегионРадомирУвеличиха заплатите на Кирил Стоев и кметовете на селата в Радомир

Увеличиха заплатите на Кирил Стоев и кметовете на селата в Радомир

Общинският съвет увеличи заплатите на кмета на Радомир Кирил Стоев и на кметовете на селата в общината. Това стана на последното заседание на минипарламента.

Съветниците гласуваха възнаграждението на кмета Кирил Стоев на 55% от максималното – 5023 лв. До сега заплатата му бе 3206 лв. Начисляват се и  допълнителни суми за прослужено време както и му се удържат за социални, здравни осигуровки и други удръжки.

Кметовете на населените места с население над 500 жители ще получават 2 192 лв, с над 300 – 1964 лв.и над 100 – 1 644 лева, предаде сайтът Мироглед.

С около 3 млн. по-висок е бюджетът на община Радомир в сравнение с миналогодишния, съобщават от общината. Предвидено е сериозно финансиране за проектиране, за да има общината готовност за кандидатстване по различни програми.

Общата финансова рамка надхвърля 40 млн лв. Приходите по делегирани от държавата дейности са малко над 19 млн. лв., а планираните приходи от местни дейности са над 21 млн. лв. Осъществяването на политики с фокус към образованието, спорта и личностното развитие на децата и младите хора и реализирането на планираните инфраструктурни проекти са сред приоритетите на общината за тази година, предаде БНР.

Програмата за капиталовите разходи е в размер на близо 12 млн. лв. Тя включва проектиране, реновиране, рехабилитация на различни обекти на територията на общината, пътища, централна градска част. Заложено е и закупуване на комбинирана машина за почистване и комбиниран багер, които ще спомогнат за облагородяване на града и населените места.

RELATED ARTICLES

Most Popular