Monday, May 6, 2024
HomeАктуално от днесХристо Иванов избран за председател на “Да България” с огромно мнозинство

Христо Иванов избран за председател на “Да България” с огромно мнозинство

Прогнозира нови парламентарни избори

Христо Иванов бе избран за председател на Движение “Да България” на Втората национална конференция на партията, провеждаща се днес в София. За него гласуваха 692 делегати на висшия партиен орган. Против бяха 14, въздържали се 41. Това съобщават от пресцентъра на партията.

Иванов бе единствената номинация за лидер на “Да България”, издигнат от множество местни организации.

“Благодаря ви за това доверие, ще направя всичко по силите си да свърша работата”, каза след избора пред делегатите Христо Иванов. И разказа, че по-малкият му син все питал защо татко не си е вкъщи – защото ме избират за лидер, отговарял той. “Следващият път като се опитат пак да те изберат, ти им кажи “не” – казал синът. Следващия път няма да мога да му кажа “не”, да знаете”, сподели пред съпартийците си Иванов.

„С много висока сигурност ще има и парламентарни избори. Не съм врачка, но това ми е усещането“, заяви още лидерът на „Да, България“ по време на речта си пред съпартийците.

Иванов даде заявка, че партията трябва бързо да се подготви за вота.

„Големи политически предизвикателства през следващите три години – предстоят ни местни, предстоят ни европейски избори, с много висока сигурност – и парламентарни избори“, обясни той.

„Ние наложихме едни теми, които се превърнаха в централни за политическия терен, но на третите избори не можахме да бъдем техен основен носител. Не можахме да реагираме адекватно на появата на нов политически играч, трябваше много бърза адаптация. Не можахме да решим това сложно уравнение с две неизвестни – комбинацията между парламентарни и президентски избори и отговорността за това е моя“, коментира още Иванов./Focus

RELATED ARTICLES

Most Popular