Monday, May 13, 2024
HomeРегионСапарева баня66 имота дала под наем миналата година община Сапарева баня, един е...

66 имота дала под наем миналата година община Сапарева баня, един е продаден

169 акта за общинска собственост, от които 44 за публична и 125 за частна общинска собственост, е издала община Сапарева баня през изминалата година. Това става ясно от отчета за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управлението по видове и категории обекти за 2020 година, внесен от кмета Калин Гелев за разглеждане от местния парламент. За периода от 1 януари до 31 декември 2020 г. за 7 имота е осъществено разпореждане с недвижими имоти – частна общинска собственост, осъществявано чрез продажба на имоти или на идеални части от тях, замяна на имоти, учредяване право на строеж, надстрояване и пристрояване – възмездно или безвъзмездно, учредяване на вещно право на ползване – възмездно или безвъзмездно, апортиране на собственост и вещни  права в капитала на търговски дружества, делба, дарение на юридически лица на бюджетна издръжка или по друг начин, определен в закон. От тези 7 имота един е продаден след проведен търг или конкурс, един е предоставен чрез безвъзмездно учредяване на ограничени вещни права – право на ползване, за три е извършено прекратяване на съсобственост върху имоти между общината, държавата, физически лица или юридически лица, за два е учредено право на надстрояване и/или пристрояване на сграда, построена върху имот частна общинска собственост без търг или конкурс на собственика на сградата.

За 66 свободни имота и части от тях, които не са необходими за нуждите на общината или на юридически лица на издръжка на общинския бюджет, са сключени договори за отдаване под наем. Прекратените наемни отношения за периода са 51. Един от договорите е прекратен поради неплащане на наемната цена, 49 –  поради изтичане на срока и един – по взаимно съгласие.

Общинския съвет е взел 8 решения за 14 имота, предоставени като земи по чл.19, ал.1 от ЗСПЗЗ за възстановяване на бивши собственици.

Докладната с отчета ще бъде разгледана от общинските съветници на предстоящото им заседание.

В дневния ред на сесията са още 7 докладни. Първата от тях е за вземане на решение за провеждането на открит конкурс за възлагане на дейност в общинската гора – добив (сеч, извоз и рампиране) на временен склад на прогнозни количества дървесина, ремонт и поддръжка на път.

Включена е и докладна за приемане на програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на общината.

Както писахме, на заседанието ще бъде разгледано предложение за теглене на заем за окончателно плащане на строително-ремонтни дейности на 3 улици, за които има договор за финансиране от Държавен фонд „Земеделие”.

Общинските съветници ще вземат решения за отдаване под наем на 5 имота, предназначени за поставяне на павилиони, и за продажба на един имот.

Сесията на Общинския съвет е в четвъртък, 25 март.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular