Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаМестният парламент в Дупница заседава дистанционно на 26-и

Местният парламент в Дупница заседава дистанционно на 26-и

Решава за създаването на Съвет по въпросите на социалните услуги и за Плана за интегрирано развитие

Съвет по въпросите на социалните услуги да бъде създаден в Дупница, предлага кметът Методи Чимев с докладна записка до местния парламент. Предложението е мотивирано с изискването на влезлия в сила от 1 юли миналата година нов Закон за социалните услуги, според който всяка община е необходимо да създаде такава структура. Съветът по въпросите на социалните услуги следва да: подпомага извършването на анализ на потребностите от социални услуги на общинско ниво и анализ на състоянието и ефективността на социалните услуги, които се предоставят на територията на общината; разработва предложения за подобряване на качеството и ефективността на социалните услуги, които се предоставят на територията на общината; изпълнява и други функции, възложени от Общинския съвет, свързани с въпросите на социалните услуги на територията на общината. Предложението е председател на Съвета по въпросите на социалните услуги да бъде заместник-кметът по социалните дейности Крум Милев. Предлага се още в състава на съвета да са общинският съветник Димитър Крекманов, директорът на Дирекция „Социално подпомагане” Таня Кирилова, директорът на Дирекция „Бюро по труда” Виолина Лазова-Алхадж Ахмад, Хайда Паризова – старши експерт в Дирекция „Обществено здраве“ при РЗИ-Кюстендил, Йорданка Кацарска – полицейски инспектор при РУ-Дупница, Гергана Паргова – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия към РУО-Кюстендил, Таня Петрова – директор на Дирекция “Хуманитарни дейности” в община Дупница, Стефи Илиева – началник на отдел „Здравеопазване, социална политика и секретар на МКБППМН” в община  Дупница, Нина Александрова – гл. специалист “Социална политика” в община Дупница, Георги Костадиновпредседател на Сдружение на диабетиците „Здравец“ – гр. Дупница, Малина Спасова – родител на дете, ползващо социална услуга, и Бойчо Митев – лице, ползващо социална услуга. Общинските съветници ще вземат решение по предложението на предстоящото си заседание.

В дневния ред на сесията са още няколко докладни, свързани със социалната дейност. Две от тях са за кандидатстване с проект за безвъзмездна финансова помощ ”Патронажна грижа плюс” и възлагане на услугата „Патронажна грижа за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора”, като целта е да се осигури подкрепа в отговор на предизвикателствата на Ковид-19.

Сред предложенията са още да се приемат общинска програма за закрила на детето за 2021 г. и отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при община Дупница за 2020 г.

Съветниците ще трябва да вземат решение и по подготвения План за интегрирано развитие на община Дупница (ПИРО) 2021 – 2027 г.

17 са докладните записки, които ще разгледа местният парламент на 26 март, петък. Заседанието ще бъде неприсъствено. Между 10 и 16 часа всеки от общинските съветници може да представи в деловодството на Общинския съвет попълнен и подписан формуляр за неприсъствено гласуване, който ще бъде изпратен на декларирана от общинските съветници електронна поща за комуникация.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular