Monday, May 13, 2024
HomeСпортКБ „Миньор Перник” се готви за Републиканското първенство по борба идващата събота...

КБ „Миньор Перник” се готви за Републиканското първенство по борба идващата събота в Сливен

  • Иво Ангелов отпразнува поредно отличие, събра над 120 приятели и гости, получи приветствие от кмета д-р Вяра Церовска

КБ „Миньор Перник” ще участва в Републиканското първенство по борба в Сливен. В състезанието ще играят до 59 кг – Иво Ангелов, до 75 кг – Тарек Абделслам, който е европейски шампион, до 98 кг – Серги Сергиев, до 80 кг – Даниел Александров, който е бронзов медалист от европейско първенство, и Николай Байраков, който е също бронзов медалист от последното европейско първенство в Нови Сад. Спортната битка ще бъде идващата събота, на 17 юни.

Тази седмица националният ни състезател Иво Ангелов отпразнува поредното си завоювано отличие на Европейското първенство в Нови Сад, Сърбия. Там нашето момче за пореден път показа професионализъм и спечели сребърен медал.

На празника в Перник се събраха над 120 приятели и гости. Сред тях беше и зам.-кметът Денислав Захариев, който го приветства от името на кмета д-р Вяра Церовска.

„Вие сте гордост за нашия град. Чрез спорта ни зареждате с патриотизъм и положителни емоции. Вие сте пример за много млади спортисти. Вашите успехи допринесоха за спортната слава на родината ни. Обръщам се към Вас с огромна признателност за незабравимите мигове на национална гордост, с които ни дарявате”, сподели Захариев.

Иво Ангелов благодари на всички, които го бяха уважили, и сподели, че президентът на КБ „Миньор Перник” Методи Пенев е основният „виновник” от Перник да бъдат най-добрите борци в България и света.

На купона за победата присъстваха още народни представители, председателят на Европейската федерация по борба Цено Ценов, председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов, треньорите на националния отбор Армен Назарян и Бисер Георгиев и целият национален отбор по класическа борба за мъже.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular