Абитуриентът от Спортното училище в Кюстендил Денис Петров с условна присъда за бала си, открадна акумулатори за 865 лв. с Даниел Йорданов и Алекс Росенов

Съдия Мая Миленкова

 

Абитуриент от Спортното училище в Кюстендил си „подари“ условна присъда за бала, след като бе хванат да краде акумулатори в родното си село Багренци. Денис Петров заедно с аверите си Даниел Йорданов и Алекс Росенов задигнали акумулатори след обход в селата Багренци, Таваличево и Кюстендил. Според съдебните експертизи щетата е оценена на 865 лева. Акумулаторите са открити, докато ги превозват с автомобила на 23-годишния младеж с инициали Алекс Росенов. Тримата пътували с неговата кола марка „Сеат Леон”. Приятелите имали намерение да пласират задигнатата стока във фирма в Кюстендил, като предложат цена под 150 лева, колкото струва един нов акумулатор.

Тримата признаха вината си и се съгласиха на споразумение с прокуратурата. Това бе и причината съдът да слезе под минимума на наказанието и да наложи присъда „лишаване от свобода” за срок от шест месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години, считано от влизане на споразумението в сила. Бандата ще трябва да плати и деловодните разноски от по близо 50 лева за воденото досъдебно производство в Районното управление на полицията в Кюстендил. Младежите са с чисти съдебни досиета, те се разкаяха за кражбата. Обясниха, че били безработни и им трябвали средства за забавления. Родителите им били с нисък социален статус и не могли да им осигурят джобните.

Присъдата на съдия Мая Миленкова може да се обжалва на втора инстанция пред Кюстендилския окръжен съд.