Sunday, May 26, 2024
HomeСпортКраси Анев се размина с подиума на европейското по биатлон в Риднаун-Вал...

Краси Анев се размина с подиума на европейското по биатлон в Риднаун-Вал Ридана

4 секунди не стигнаха на национала за бронза, Антон Синапов завърши 10-и, Митко Герджиков – 11-и

Малшанс за национала Красимир Анев на европейското първенство по биатлон в италианския зимен център Риднаун-Вал Ридана. Спортист № 1 на Самоков за 2017 г. пресече с четвърто време финалната линия в индивидуалната дисциплина на 20 км и изпусна златен шанс да стъпи на почетната стълбичка.

Анев, който европейски вицешампион в същата дисциплина от миналата година, направи 2 пропуска в четирите си стрелби, изоставайки на 1:00,9 минути зад победителя Феликс Лайтнер от Австрия и на 4 секунди от бронза.

Краси излезе трети след четвъртата стрелба, но в последната обиколка беше изпреварен с малко от германеца Филип Хорн и в крайна сметка не можа да спечели седми медал от европейски шампионат в кариерата си и четвърти в дисциплината след среброто в Душники Здрой и бронзовите отличия в Риднаун-Вал Ридана и в Банско.

Още двама българи от стартиралите общо шестима успяха да се вместят сред първите 15. Антон Синапов завърши 10-и, а Димитър Герджиков остана 11-и.

Европейски шампион изненадващо стана 21-годишният австриец Феликс Лайтнер. Негови подгласници станаха Томаш Крупчик от Чехия и представителят на Германия Филип Хорн.

В надпреварата на Стария континент участваха впечатляващите 111 биатлонисти от над 15 страни.

На снимката: Анев изпусна място на подиума за нищожните 4 секунди

RELATED ARTICLES

Most Popular