Thursday, May 23, 2024
HomeСпортОтборът от Ябълково с най-много попадения през есента, голмайсторите по селските терени...

Отборът от Ябълково с най-много попадения през есента, голмайсторите по селските терени е Денислав Костов за “Осогово”

 

Георги Никлин и Емил Димитров от Сапарево най-резултатни за група “Рила”, нападателите на Кочериново с най-много голове

 

694 гола, или по 4.42 гола средно на мач, са отбелязани в двубоите от футболните групи “Осогово” и “Рила” от Четвърта лига в област Кюстендил. Тази добра резултатност се движи в тези рамки от 3 – 4 години и е показателно, че футболът в групите е атрактивен и резултатен.

В група „Осогово” са вкарани 382 гола, което прави 4.19 средно на мач при 3.67 за миналата есен, като най-резултатни са играчите на „Ябълково” – 48 гола, следват „Кюстендил” с 43 и „Велбъжд с 39 гола. Най-малко голове са отбелязали футболистите на Горна Гращица – 8, „Струма 2017” – Невестино с 13 и „Струма” – Нов чифлик с 14 попадения.

Най-непробиваема е била отбраната на ФК „Велбъжд”, само с 5 допуснати гола, на ФК “Кюстендил” с 9 и на Ваксево с 13, като това са и първите три отбора в есенното класиране, на което лидер е ФК “Кюстендил”.

Голмайстор на група “Осогово” е Денислав Костов от „Ябълково” със 17 гола, следван от съотборникът му Милен Велинов, Деян Димитров от Богослов, Георги Георгиев от „Копие” – Копиловци, Александър Петров от „Кюстендил” и Дейвид Веселинов от Ваксево, всичките с по 9 вкарани гола.

В група „Рила” отбелязаните голове са 312, което прави 4.72 средно на мач, при 4.2 за миналата есен. Най-много голове са отбелязали нападателите на водача на групата „Левски” (Кочериново) – 37, следват вторите „Бенковски” (Сапарево) с 33, както и третият „Миньор 2014” (Бобов дол) и „Динамо” (Дупница) с по 32 гола.

Най-малко попадения са реализирани от играчите на „Ботев” (Джерман) – 8, „Рилец” (Ресилово), “Мусала” (Рила) и „Ботев” (Бобошево) са с по 20 – 21 гола.

С най-добра защита е водачът Кочериново, с 11 допуснати гола, следват Яхиново с 15 и „Миньор 2014” (Бобов дол) със 17, показва анализът на БФС – Кюстендил, изготвен от началник „Първенства и турнири” Огнян Пешев.

Голмайстори на групата са Георги Никлин и Емил Димитров от Сапарево, с по 11 гола, следвани с по 10 гола от Кирил Ковачев от Кочериново, Даниел Гроздин от Овчарци, както и съотборниците от Бобов дол Иван Илиев и Константин Динев.

 

текст под снимка

 

1 – Денислав Костов

RELATED ARTICLES

Most Popular