Monday, May 13, 2024
HomeСпортПетричанин, състезател на „Левски” (Сф), спечели Купа „Серафим Бързаков”

Петричанин, състезател на „Левски” (Сф), спечели Купа „Серафим Бързаков”

 

„Би Реал” и „Беласица” сред медалистите на международния турнир по борба за деца в Петрич, в кат. 43 кг Слави Стаменов взе златен медал, Димитър Бисеров и Красимир Лазаров са със сребърни отличия

205 състезатели премериха сили на тепиха в зала „Арена Петрич” по време на седмия международен турнир по борба за деца „Серафим Бързаков”. В него взеха участие състезатели от най-добрите клубове в страната, както и такива от Гърция, Турция, Молдова, Украйна и Македония.

„Започнахме този турнир със 100 деца, а вече броят им стана 205. Целта е да възродим борбата в община Петрич, да привлечем колкото може повече деца и в близките години да се гордеем с някой от тях, надвишавайки нашите успехи, имайки предвид бронзовия медалист от Олимпийските игри в Пекин Кирил Терзиев, както и моите”, сподели двукрайтния световен, четирикратен европейски и вицеолимпийски шампион Серафим Бързаков.

Носителите на медали от турнира

Община Петрич е основен спонсор на турнира. Той бе открит по тържествен начин от кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Кметът поздрави с всички състезатели, ръководители  и треньори от страната и чужбина и им пожела успехи в този спорт. Димитър Бръчков връчи почетни плакети на президента на БФБ Христо Маринов, на инструктора на Световната федерация по борба Янчо Костадинов, на президента на турския клуб от град Одрин Юнред Юнджак.

Серафир Бързаков с президента от Одрин Юнред Юнджак и Христо Маринов

Съвсем заслужено кметът на община Петрич получи награди от различните клубове участници в този турнир, с което изразиха благодарността си към градоначалника, който е обърнат изцяло с лице към този вид спорт.

Организацията на турнира бе дело на Венцислав Филчев-международен съдия по борба.

Купа „Серафим Бързаков” заслужи Кирил Пърцев, кат. 73 кг от СК „Левски” (Сф). Той е от Петрич, възпитаник е на заслужилия треньор Венцислав Полизоев. Негов треньор сега е Живко Кунгалов, който също е тренирал в младежките си години при петричкия специалист. Приз за най-добър състезател беше връчен на Радомир Стоянов, кат. 59 кг, СК „Берое” (Стара Загора). Отличието за най-добър състезател получи  Вадим Ковалик, кат. 38 кг, Украйна. При децата бяха излъчени победители в седем категории, при момчетата в шест категории. Турнирът се игра на два тепиха при строга организация.

От региона най-добре се представиха – в кат.43 кг Слави Стаменов “Би Реал” (Сандански) с първо място и Александър Лазаров “Беласица” (Петрич) – трети. В кат. 35 кг Иван Димитров от “Би Реал” и в кат. 38 кг Божидар Джоров от същия клуб са трети. В кат. 30 кг Димитър Бисеров също от “Би Реал” е втори.

В подготвителната група в кат. 40 кг Христо Драгнев от “Беласица” (Петрич) е втори, а Петко Мицев “Би Реал” – трети.

В кат. 35 кг Красимир Лазаров от “Беласица” е втори, а Николай Костадинов от “Би Реал” – трети.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular