Monday, May 13, 2024
HomeСпорт"Академик" (Пд) излъга "Рилецо" в драма с продължение под тепетата - 79:74

“Академик” (Пд) излъга “Рилецо” в драма с продължение под тепетата – 79:74

 

 

Малшанс за “Рилски спортист” в Пловдив! Самоковци, които взеха две експресни победи през последната седмица (над “Черно море” и “Левски”), си намериха майстора в Пловдив. В среща от 3-ия кръг на Националната баскетболна лига подопечните на Людмил Хаджисотиров-Удо паднаха злощастно със 74:79 от “Академик” (Пд), въпреки че докараха мача до продължение с кош на Златин Георгиев-Голди секунди преди края на редовното време. Поражението бе второ за отбора в елита след загубата от шампиона “Лукойл Академик” на старта на кампанията на 7 октомври.

Двубоят под тепетата бе изключително равностоен и държеше в неведение до последно 500-те зрители по трибуните в новата зала “Сила”. Гостите имаха значително предимство под коша, където грабнаха 10 борби повече от съперника (44:34), докато провдивчани бяха по-точни при изстрелите си от близко и далечно разстояние.

Любопитното бе, че след края на срещата и петимата титуляри в редиците на домакините имаха двуцифрено изражение от точки, докато в селекцията на Удо с дабъл-дабъл от 12 точки и 12 борби се отличи американското попълнение Травис Тейлър.

“Получи се доста оспорван и интересен мач. За разлика от предишните двубои, сега успяхме да вземем повече борби, но за съжаление и това не ни помогна. Водехме с 4 точки, но изпуснахме сами под коша в две поредни ситуации, където мачът можеше да приключи. След това в продължението отново имахме отворени стрелби от тройката, ала не успяхме. Голям проблем беше, че вкарахме само 11 от 22 наказателни удара”, сподели съкрушеният наставник на “Рилецо” Хаджисотиров след драмата в Пловдив.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular