Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаПрокуратурата в Дупница подпука полицая Дишов, лекари във ВМА обгрижват простреляния ром...

Прокуратурата в Дупница подпука полицая Дишов, лекари във ВМА обгрижват простреляния ром Тайсъна с 14 присъди

 

 

Районна прокуратура – Дупница ще нищи случая с простреляния ром Стефан Бориславов Митев-Тайсъна. Нападнатият полицай Кирил Дишов ще бъде разследван за причиняване на средна телесна повреда, докато е изпълнявал служебните си задължения.

Полицаят Дишов беше част от екипа, изпратен на адрес на ул. „Саморанско шосе“ в Дупница, за да връчи призовка на Тайсъна. Той е добре известен на полицията. Има 14 осъдителни присъди и е с множество висящи дела за грабежи, повреждане на чужда собственост, нанасяне на телесни повреди и др.

Това не му попречило да нападне Дишов, като извадил нож и започнал да го размахва. За да се защити, полицаят извадил служебния си пистолет, произвел предупредителен изстрел във въздуха, след което стрелял в краката на Митев.

Куршумът преминал през меките тъкани на дясното му бедро и се забил в лявата подбедрица на мъжа, причинявайки средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на долен ляв крайник. На пострадалия Митев била оказана спешна медицинска помощ, след което той бил транспортиран във ВМА-София.

В хода на образуваното от РП-Дупница досъдебно производство са извършени всички възможни първоначални следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, взети кръвни проби за наличие на алкохол и наркотични вещества от участващите в инцидента. Полицейският служител е предал доброволно служебния си пистолет за назначаване на експертиза.

Разследването на случая се извършва от следовател при Окръжна прокуратура – Кюстендил под надзора на Районната прокуратура в Дупница.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Стига с това безобразие.Полицейският служител е изпълнявал служебните си задължения,а тези роми вече се подиграват с нас българите мислят се за недосегаеми и правата им са повече от задълженията.Закараха го да го лекуват във ВМА без осигуровки а ако някой от българите е без осигуровки ще накарат близките да ходят да платят преди да почнат да го лекуват.Питам аз кой в случая е дискриминаран.Те са нагли безнаказани и никой не ги закача.Така е в България те ни превъзхождат и скоро ще ни управляват.

  2. Защо са го изпратили във ВМА ? Да го транспортират със самолет в Германия,Швейцария,Австрия,където има добри специалисти !!! Ако беше българин щяха да кажат,че нищо му няма и е в перфектно здраве с леки охлузвания……Нещастни идиоти…..

  3. ненормалници!!!!!!!!!!!! как е възможно?!!! полицията няма ПРАВА!
    само за цигани-рецидивисти ли може да и пука на България??!!
    ГОРКИЯТ РОМ- с трайно затруднение на движението на долен ляв крайник………..
    смешници! че и във ВМА го закарили милия…хахахаха
    и какво-трябваше да се остави да го убие едни рецидивист ли???!!
    кой в случая е дискриминаран??!!

Comments are closed.

Most Popular