Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградВ Брежани събраха двойки със златни и диамантени сватби

В Брежани събраха двойки със златни и диамантени сватби

Симитлийското село Брежаниможе да се похвали с 11 двойки, които тази година отбелязват своите „златни“ и „диамантени“ сватби.

На много емоционално тържество, организирано от кметството и жители на селото, имаха възможността да присъстват щастливите семейства, които над половин век са заедно.

 

С гордост и много уважение бяха посрещнати двойките с дългогодишния семеен живот – семейство Надежда и Найден Пенчеви – 63 години брак, Теменужка и Стефан Николови – 56 г. съвместен живот, както и Роза и Благо Иванови. Две от празнуващите семейства се похвалиха за своя годишнина от 55 г., това са семействата на Лиляна и Илия Джелепендови и Венка и Атанас Атанасови. С 54 г. любов и взаимно уважение са Росица и Васил Костови, както и Димка и Любчо Дафкови. Радка и Димитър Груеви и Лидка и Атанас Серафимови отбелязват 51-вата си годишнина.Две прекрасни двойкине успяха да присъстват на милото тържество, но са запазили своето уважение и разбирателство повече от половин век. Това са Велика и Георги Янчеви, които честват 61 г. съвместен живот, както и Виолета и Калоян Спасови с 55-годишен брак.

Успехът на дългата връзка е отговорност един към друг. Много е важно да гледате в една посока и да мислите еднакво, за да постигате целите си, коментираха дългогодишните съпрузи.

На събитието присъства и най-младата двойка от село Брежани Петя Дреновичка и нейният бъдещ съпруг Томас Благов. Те приеха хляба и огъня на семейното щастие от семейството с 63-годишен „стаж“ -Надежда и Найден Пенчеви. Двете двойки посадиха дърво в двора на кметството.

„Късмет е, че сте се намерили. Щастие е, че сте заедно. Толкова много години съвместен живот, общ живот в радости и неволи!“, с тези красиви думи Виолета Ставрева, уважаван общественик и дългогодишен педагог, посрещна семействата. Всички те получиха подаръци и цветя, вдигнаха и наздравици с шампанско.Празнуващите бяха поздравени с музикално изпълнение на ангелогласното момиче от Симитли Христина Кръстева. Изненадите продължиха и с изпълнениена баба Райна от Брежани.Поздрави към двойките отправиха всички присъстващи, сред които Емилия Манолова – вр.изпълняващ длъжността кмет на село Брежани, председателят на местния парламент Вилимир Александров, Ивайло Костов. Поздравителен адрес изпрати и кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular