Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковМайсторите Николай Айдаров и Георги Арангелов сготвиха 500 л курбан за стотици...

Майсторите Николай Айдаров и Георги Арангелов сготвиха 500 л курбан за стотици вярващи в Самоков, шефът на полицията В. Попов, експертът Марияна Петрова – Вучова, дъщеря й – именичката Мария се поклониха пред иконата на Богородица

 Стотици самоковци хапнаха 500 л курбан на храмовия празник на църквата “Успение Богородично”, сготвен от майсторите Николай Айдаров и Георги Арангелов с помощник общинския служител Петър Кьосев.

За празника бяха дарени една овца, крава, агне и др. продукти. От петте пълни 100-литрови казана осигуриха раздаването на около 2000 порции. Службата в продължение на повече от два часа води архиерейският наместник на Самоков отец Михаил Колев. Осветени бяха много обредни хлябове, питки, погачи и вино, донесени от хората и след това раздадени за здраве, утеха и спасение.

Мъжкият църковен хор изпълни „На многая лета”. Отец Колев държа 10-минутна проповед, а сетне се изви опашка от християни, спазвали Богородичния пост и желаещи да се причестят. В двора се извърши Богородичният водосвет, на който заедно със стотиците миряни бяха и кметът Георгиев и екипът му, Марияна Петрова – Вучова и много др. Храмовия празник рано сутринта уважи и началникът на РПУ – Самоков, Васил Попов, който пожела на всички самоковци здраве и благоденствие. Сред дошлите бе и общинският съветник от ДСП Васил Зашкев, който пожела здраве и вяра на всички самоковци.

Марияна Петрова –Вучова, главен експерт в отдел „Транспорт и жилищна политика“, пристигна в храма с дъщеря си Мария. Те запалиха свещички за здраве и почерпиха с бонбони и жито за имения си ден своите колеги, приятели и близки.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular