Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДолна баня235 души в Долна баня останаха без ток заради скъсани от строителни...

235 души в Долна баня останаха без ток заради скъсани от строителни фирми кабели, ЧЕЗ ги ремонтира

 

Скъсани кабели за същия период имаше и в Банско, Сандански, Вълково, Игралище, Ботевград

 

Строителни фирми скъсаха два кабела, собственост на ЧЕЗ Разпределение България. В резултат на изкопни работи в 11:26 ч. без електрозахранване за 1 час и 50 мин останаха 936 клиенти на дружеството на територията на кв. „Витоша” и в.з. Симеоново в София. Малко по-късно, в 12:19 ч., беше скъсан друг кабел на компанията, като без ток останаха 235 клиенти в гр. Долна баня. Служители на ЧЕЗ Разпределение ремонтираха повредените кабели по най-бързия възможен начин.

От средата на октомври до днес само в София без електрозахранване заради скъсани кабели от строителни фирми бяха граждани и бизнес клиенти в Долни и Горни Богров, Студентски град, Панчарево, Кокаляне, Герман, „Надежда”, „Толстой”, „Бояна”, „Драгалевци”, „Симеоново”, „Западен парк”, „Разсадника” и Киноцентър. Скъсани кабели за същия период имаше и в Банско, Сандански, Вълково, Игралище, Ботевград. В резултат на несъгласуваните или невнимателни действия на предприемачите се нарушава нормалният ритъм на живот на хората, тяхната работа и спокойствие.

ЧЕЗ изготвя констативни протоколи за причинените от строителните фирми аварии и предявява претенции за нанесени имуществени щети. Компанията призовава да се подава информация за стартиращи изкопни дейности поне две седмици предварително чрез факс на тел. 02/ 92 92 551, чрез телефонната линия 0700 10 010 или на имейл klienti@cez-rp.bg Важно е изпълнителите да съгласуват проектите си и след това да спазват съгласувателните изисквания, а предварителното информиране на компанията за старта на изкопните работи е част от тях.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular