Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСапарева баняКметът на Сапарева баня Калин Гелев присъства на среща на министрите на...

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев присъства на среща на министрите на туризма от ЕС, заяви: Развитието на отрасъла е тласък за всяка община

 

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев присъства на среща на високо равнище с министрите на туризма от страните – членки на ЕС. Темата на интернационалния форум, провел се в НДК и в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС, бе: “Туризъм и икономически растеж”. На събитието освен градоначалника на курортната община присъстваха още зам.-кметът Славчо Коларски и Милен Колев – старши специалист “Търговия и туризъм”.

“Ролята на туризма в икономически план е безспорна. Развитието и насърчаването на отрасъла са важни за всяка една община в страната”, коментира кметът Калин Гелев, давайки висока оценка на събитието и ползите от него. “Сред основните акценти на срещата бяха дискусиите относно съвременните предизвикателства, които стоят пред туризма, както и възможностите те да бъдат решени чрез въвеждане на иновации и развитие на устойчив сектор”, разказа още кметът на Сапарева баня. Той поясни, че в хода на срещата е било дискутирано и създаването на Европейски туристически фонд. Идеята е този фонд да насърчава устойчивото развитие на отрасъла и да съдейства за решаване на възникващите проблеми – кадрови, финансиране, създаване на съвместни проекти и т.н.

RELATED ARTICLES

Most Popular