Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниБългарияБСП обявиха: Почистихме Бузлуджа, платихме 5706 лв. на фирма от Казанлък

БСП обявиха: Почистихме Бузлуджа, платихме 5706 лв. на фирма от Казанлък

„Въпреки дъждовното време и днес продължава почистването на местността Историческа поляна, където на 28.07.2018 г. се проведе традиционният събор на левицата “Бузлуджа 2018”. Това обявиха вчера от пресцентъра на БСП.

 

Около паметника на Хаджи Димитър боклуците са премахнати.

За дейността „Позитано“ 20 ангажира общинската фирма в Казанлък, за чиято услуга е заплатено от централата на партията. Вчера в почистването се включиха и доброволци от партийната организация в общината. От предоставените документи става ясно, че БСП ще плати малко над 5700 лв. за почистването. Припомняме, че в социалните мрежи в неделя се разрази скандал заради оставените от социалистите камари боклук след събора на Бузлуджа.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък изпрати остро писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев, в което го пита кой е променил план-разстановката за контрол на пътното движение по време на събора на Бузлуджа, часове преди неговото начало. Заради тази промяна десетки хиляди хора били оставени в продължение на 5 часа да чакат автобусите под проливен дъжд без никаква организация на движението. „Вие не изпълнихте сключения между нас договор и очакваме да ни посочите виновните за това лица и те да понесат отговорността си”, пише още Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова отнесе и доста критики в социалните мрежи за това, че друса гюбеци на фона на чалга ритми на традиционния събор на социалистите на връх Бузлуджа. Тази година на проявата беше поканен царят на балканската музика Горан Брегович. Нинова сподели и снимка в профила си във фейсбук, на която са прегърнати със звездата. Поведението на лидера на червените бе оправдано от социалиста Драгомир Стойнев. Според него танците на Нинова били нещо абсолютно нормално. “Хората видяха, че Корнелия Нинова е не само лидер на една партия, а като човек от народа. И вие да бяхте там, и вие може би щяхте да потанцувате”, заяви Стойнев пред БТВ. В социалните мрежи пък написаха: „Очевидно е, че лидерите са готови на всичко за своите симпатизанти“; „Кощунство е да танцуваш КЮЧЕК и въртиш ГЮБЕЦИ на Бузлуджа, където земята е напоена с кръвта на загиналите герои за освобождение от Турско!…“

RELATED ARTICLES

Most Popular