Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилМногократният шампион по таекуондо Красимир Стоименов от Кюстендил се окичи със сребърно „Лъвско...

Многократният шампион по таекуондо Красимир Стоименов от Кюстендил се окичи със сребърно „Лъвско сърце”

Кюстендилецът: Ултракрос триатлонът беше тежък, идеята ми бе да предизвикам себе си

Многократният шампион по таекуондо и призьор в анкетата „Спортист на Кюстендил” Красимир Стоименов спечели сребърен медал от ултракрос триатлона “Лъвско сърце“, който включва 3 км плуване, 116 км колоездене и 21 км бягане. 32- годишният треньор на клуб ТК “Форс 1992″ даде второ време във възрастовата група 30-34 години и се нареди 12-и в общото класиране с време 10:11:34 часа.

“Много тежко състезание, но с много високо ниво на организация – маркировка, заредени пунктове за подкрепление. Идеята ми бе да предизвикам себе си. Миналата година изкачих Мальовица с колело, сега триатлон. Най-любопитното е, че нямах подготовка по плуване. Започнах тренировки на 1 юни. Като ме видя треньорът Янко Янков на общинския плаж, се хвана за главата. В открити води и общ старт се оказа още по-трудно, имам рани по тялото от други участници. Трасето за колоездене също се оказа много по-различно от тези, по които аз тренирах в Осоговската планина, бе с много камъни. Щастлив съм, че успях”, сподели Красимир Стоименов.

Ултракрос триатлонът “Лъвско сърце“ предизвика за трета поредна година най-смелите атлети. Участниците се изправиха срещу 3 км плуване в залив Перла, 116 км планинско колоездене в Странджа и 21 км бягане в резерват “Ропотамо” с обща дистанция 140 км и контролно време от 13 часа. Общо 272-ма състезатели от пет националности се включиха в уникалното по рода си приключение.

На първо място на почетната стълбичка застанаха Уим Щеркс от Белгия с време от 07:59:14 ч. и трикратната победителка при жените Христина Козарева, която финишира за 09:46:55 часа. Те грабнаха голямата награда от 1000 лева, а останалите победители разделиха наградите, осигурени от спонсорите на събитието.

“Всички бяха изненадани от успеха ми, като разбираха, че съм таекуондист и това ми е първото подобно състезание. Следващата ми цел е участие в Световен Ironman триатлон”, допълни още Стоименов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular