Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаАнтонина Кирова издаде поредната си стихосбирка

Антонина Кирова издаде поредната си стихосбирка

Авторката дарява средствата от продажбата на книгата за ремонта на детското отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница

Антонина Кирова издаде поредната си книга. Стихосбирката „Изборът Жена” бе представена в залата на Общинския съвет в Дупница, която не можа да побере присъстващите около 200 почитатели на творчеството на дупничанката, която е директор на детска градина „Зора” в града. Събитието, продължи 2 часа и се превърна в истински празник не само за авторката. Тя чете творби от лиричната книга, като в представянето участваха бивши и настоящи нейни възпитаници, музиканти. Цветомира Попова представи музикална композиция на пиано, Михаил Златанов и Петя Шпатовска имаха изпълнения на китара. Деца от градината се представиха с български народни хора. Водеща бе Наташа Демиревска.

„Изборът жена” е четвъртата стихосбирка на Антонина Кирова, след „Живот с маска”, „Връх е любовта” и „Шепот на любов”. В нея са включени около 150 стихотворения, като основна тема е любовта. Творбите са писани в последната 1 година.

„Всеки човек прави своя избор, затова тази моя книга е озаглавена така. Радвам се, че моята поезия доставя радост на хората и че имам толкава много последователи, част от които също се вдъхновяват да  творят”, каза Антонина Кирова.

Средствата от продадените книги, които са в размер на 1 700 лв., ще бъдат дарени за ремонта на детското отделение на общинската болница в Дупница. Това е поредно дарение на авторката, което тя прави чрез Ротари клуб в града.

„Превръщаме се в консуматори, които само искат и критикуват. Нека и да даряваме, да правим добро”, коментира Антонина Кирова.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular