Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаАртисти на кокили, огромна торта и още куп забавления и изненади за...

Артисти на кокили, огромна торта и още куп забавления и изненади за децата в Слатино

Народно читалище “Просвета – 1920 г” организира незабравим празник под открито небе

В Слатино празникът на детето се отбелязва през юни месец, в произволно избран почивен ден. И тази година бобошевското село засия от усмивки и детска глъч.

Народно читалище “Просвета – 1920 г” организира събитието на открито, приветствайки всички на площада с пъстра украса от балони и цветни знаменца. Присъстваха над 40 деца, техните родители и близки. Празникът започна със специална програма – фокуси и игри, в които се включиха малки и големи. Забавата продължи с танци – от поп музика до народни хора. На принципа “За всекиго по нещо” на детската площадка бе опъната шатра – арт кът с всевъзможни материали за приложно изкуство – от апликации до моделиране с пластилин и рисуване с тебешир. Децата имаха възможност и след шоуто да продължат творческите си забавления на чист въздух.

Атракция беше и малката Елеонора, облечена като принцеса специално за повода

А “най-сладкото” местенце на площада бе отрупаната маса с лакомства, повечето от които подарени от местен магазин и от сладкарски цех в гр. Бобошево, които успяха да задоволят и най-капризния лакомник.

Председателят на НЧ “Просвета – 1920 г” Даниела Ангелова и секретар-библиотекарят Биляна Димитрова с фигурите Огън и Вода

За финал на празника и за радост на окото, в центъра на Слатино се разходиха удивителни фигури на кокили с разперени криле, пускайки във въздуха сапунени мехури. Фееричните създания с имена Огън и Вода, високи над 3 метра, доставиха истинско удоволствие на гостите на празненството, които побързаха да си направят снимки за спомен.

И тази година не бе пропусната голямата празнична торта, която се изяде до последната трохичка.

RELATED ARTICLES

Most Popular