Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБанскоБанско открива зимния сезон на 16 декември

Банско открива зимния сезон на 16 декември

Зимата вече е “зад ъгъла” и погледите на всички любители на белите спортове вече са насочени към зимните ни курорти. Най-добрият от тях – Банско, ще даде официален старт на зимен сезон 2023/2024 г. на 16 декември /събота/. Все още се уточняват подробностите и програмата, която със сигурност ще зарадва хилядите туристи на Бъндеришка поляна в Пирин планина. Ще има приятни емоции за големите, както и куп красиви изненади за малките любители на планината.

Фирма „Юлен“, която е концесионер на модерния ски център, е готова да посрещне гостите на Банско. Оръдията за изкуствен сняг само чакат да паднат температурите, за да започнат да заснежават трасетата.

През летните месеци бяха затревени пистите, както изисква подписаният договор за концесията. Направен е оглед на целия ски център, за да се види има ли места, които са рискови за туристите. Почвата е заздравена, засадени са нови треви, обезопасени са определени места.

“Направили сме всичко, за да осигурим незабравими мигове за туристите при идването им в ски центъра Пирин планина. На 10 и 11 февруари 2024 г. най-добрите алпийци в света ще премерят сили в Банско в две от най-атрактивните дисциплини – гигантски слалом и слалом. И това безспорно ще е най-голямото спортно събитие през зимния сезон в цяла България“, твърдят служители на фирмата концесионер./travelnews.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular