Monday, May 6, 2024
HomeСпортБеласица възобнови занимания в Марикостиново без променен треньорски щаб

Беласица възобнови занимания в Марикостиново без променен треньорски щаб

Общо четири тренировки са планирани за мача от 17-и кръг за първенството на Втора професионална лига между отборите на ЦСКА 1948 ІІ и Беласица (Петрич). Този двубой ще се изиграе в петък, 10 ноември, от 14,30 часа в София. Отборът на ЦСКА 1948 ІІ в момента е на 8-мо място с 23 спечелени точки, а този на Беласица е в опасната зона на изпадащите на 15-о място с 15 спечелени точки.

Още от сега е ясно, че в групата на Беласица за петъчния двубой няма да попадне защитника Владимир Гогов, който получи червен картон в изминалия мач в петък на стадион „Арена Симитли“ срещу Спартак (Плевен) и по този начин ще изтърпи наказанието си от ДК на БФС София. Всички останали футболисти са на разположение на старши треньора Петър Колев.

Последният благодари на възпитаниците си за подкрепата, която изразиха чрез медиите към него. Веднага последва изявление от старши треньора Петър Колев, което гласи следното: „Оставам, но поемам  отговорността”.

А ето и пълния текст на изявлението:

„Благодаря на играчите за индиректната подкрепа в тяхното изявление, но не съм съгласен с поетата от тях отговорност!

Още след края на последния ни шампионатен мач заявих пред тях и част от ръководството, че поемам вината за слабите резултати на отбора. Заявих и изложих мотивите си с ясното съзнание, че е необходима промяна.

Последните виновници за резултати и класиране са играчите. Те трябва да са отговорни единствено на терена в изпълнение на задачите и в личния си живот, свързано с имиджа на ОФК “Беласица”. Останалото е отговорност на мен, екипа и ръководството на клуба.

В тази връзка заявих, че за мен е нужна промяна на поста старши треньор, като единствен възможен изход от моментното състояние на отбора. Всички останали мерки, които могат да се предприемат, са невъзможни в момента.

Надявам се и в най–скоро време отборът да се завърне като домакин в Петрич. Това ще даде допълнителен заряд на играчите и в самите мачове. Действително, постоянните гостувания като че ли дотегнаха. Спортно-технически анализ няма да правя, поне не в този момент. Има доста неща за казване и коментиране.

В момента е нужно ръководството да вземе най–бързи и верни решения, поне в краткосрочен план, а играчите да бъдат подкрепени, без да им се вменява излишна вина и да им тегне допълнителна отговорност.

Отговорността е изцяло моя и да се вземе правилното решение. Остават 4 срещи до края на календарната година, от които трябва да се излезе с чест и максимален точков актив.

Не абдикирам и никога не съм се предавал. В много аспекти наред със слабостите виждам напредък, но за съжаление резултатите липсват, а това е определящо за бъдещето на един треньор.

Надявам се на бързи и адекватни решения!“

Петър Колев

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular