Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупница„Беласица” започна с победа в контролите, надви „Марек”

„Беласица” започна с победа в контролите, надви „Марек”

“Беласица” стартира с победа контролните срещи, като се наложи над “Марек” (Дупница) с 1:0. Двубоят се игра на стадион „Цар Самуил” пред около 300 зрители. Първи имаха шанс за отбелязване на гол домакините, когато в 8-ата минута след добра атака по десния фланг Патрик Попов от 10-12 метра изпрати топката встрани от вратаря на гостите в аут. На два пъти футболистите на гостите опитаха по фланговете да превземат вратата на петричкия тим, но вратарят Кирил Георгиев бе на мястото си. В 25-ата минута след атака по десния фланг последва центриране в наказателното поле на гостите и кълбото се отби от Иван Влахов в корнер. В 32-рата минута Атанас Карачоров бе изведен отдясно, напредна с топката, насочи я майсторски в наказателното поле на „Марек”, но там нямаше кой да я отклони във вратата им. В 43-тата минута Иван Вълчанов – с отличен дебют с фланелката на „Беласица” – от 30 метра изпрати директно топката от фаул към вратата на гостите, но стражът им я изби в корнер. Последва изпълнение от Живко Димитров и включилият се в помощ на нападението Атанас Димитров с глава отклони кълбото в мрежата за 1:0.
През втората част на срещата футболистите на домакините стояха по-добре на терена и по-често се озоваваха в наказателното поле на „Марек”. В 52-рата минута след изпълнение на корнер Валентин Костов с глава изпрати топката на сантиметри над вратата на „Марек”. На два пъти по-късно Аспарух Смилков – по веднъж с крак и глава – не успя отблизо да огорчи вратаря на „Марек”. В 69-ата минута последва центриране от десния фланг в наказателното поле на гостите и там с глава Йордан Тодоров от 5-6 метра изпрати топката в аут. За отбелязване е, че футболистите на гостите можеха да изравнят резултата, но Радослав Михалков в 75-ата и 85-ата минута не успя да изпрати топката в мрежата, защото младият и талантлив вратар на „Беласица” Стоян Стоянов бе невероятен и се намеси навреме.
Следващият мач на отбора на „Беласица” ще бъде в събота срещу дубъла на ЦСКА-1948 на стадион „Цар Самуил” от 14 часа.
Отборът на „Марек” ще премери сили с намиращия се на подготовка в Сандански „Левски” (Лом) и по всяка вероятност контролата ще се играе на един от терените в района.
След мача наставникът на „Беласица” Николай Николов сподели: „Като за първа контрола от зимната подготовка давам добра оценка на всички футболисти, които взеха участие в мача. Дебют с фланелката на „Беласица” направиха новопривлечените Любомир Христов и Иван Вълчанов и младите таланти от школата – вратарят Стоян Стоянов, Панталей Цеков и Димитър Радовски. Не взеха участие по различни причини вратарят Боби Груев и полевите играчи Симеон Бояджиев и Христо Якимов”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular