Monday, May 6, 2024
HomeРегионПетрич“Беласица” стартира зимната си подготовка с четирима нови

“Беласица” стартира зимната си подготовка с четирима нови

На петричкия стадион “Цар Самуил” започна първият етап от зимната подготовка на мъжкия отбор на ОФК “Беласица” за пролетния дял на първенството в ЮЗ трета лига.

Благодарствен молебен за здраве отслужи отец Ангел Кочев. След това той поръси със светена вода всички футболисти, треньорския щаб, фенове и гости. Сред присъстващите бяха кметът Димитър Бръчков, народният представител Георги Динев, председателят на ОбС Георги Тренчев и др. Беше разчупена и пита за здраве. „Желая успешна зимна подготовка, без контузии и пълен успех през пролетния дял на първенството. Бъдете живи и здрави и с помощта на духовните сили да върнете славата на Петрич и от новото първенство да сме новият член на професионалната втора лига”, пожела отец Ангел Кочев.

Кметът на общината Димитър Бръчков, народният представител Георги Динев, председателят на ОбС Георги Тренчев и селекционерът на клуба Георги Петров изразиха своята дълбока благодарност към треньори и футболисти, които дадоха всичко от себе си по време на мачовете от есенния дял на първенството и с мач по-малко се класираха на върха на таблицата в ЮЗ трета лига. Всеки посвоему, било то чрез фейсбук страницата или чрез други обществени средства, изказаха благодарност и уважение от страна на общинските съветници. „Бъдете живи и здрави. Нашето желание е да продължите започнатото от есенния дял на първенството и накрая на пролетния дял да се радваме всички заедно, включително и с феновете, които също са голямата подкрепа на отбора на “Беласица”!”.

Веднага след това наличните 26 футболисти започнаха първата тренировка от зимната подготовка на отбора на терена с изкуствено покритие в района на гимназията.

В отбора не са вече освободените Венцислав Маламов, Александър Александров и Благовест Танев и преминалият в “Септември” /Симитли/ Крум Николов.

Новите имена в тима са универсалният нападател Стивън Кирилов, за последно играл в “Сливнишки герой” /Сливница/, нападателят Аспарух Смилков, за последно играл в отбора на “Септември” /София/, централният нападател Патрик Попов, за последно играл в отбора на Несебър, и Кристиян Николов, централен защитник, за последно играл в отбора на “Спортист” /Своге/. Очаква се към отбора да се присъедини още един разиграващ халф, чието име и отбор засега се пазят в тайна.

Всички етапи от зимната подготовка на мъжкия отбор ще преминат при местни условия. Ще се даде шанс за участие на наличните футболисти в трите контролни мача, както следва:

На 20 януари срещу втородивизионния “Спортист” /Своге/

На 27 януари срещу втородивизионния “Струмска слава” /Радомир/

На 2 февруари срещу втородивизионния “Пирин” /Благоевград/.

„Планирах само три контролни мача по време на зимната подготовка, и то срещу отбори от втора професионална лига. Всичко това се прави с цел, за да видя какви са нашите възможности за игра срещу отбори от по-горната група, защото все пак ние имаме една цел, която трябва да преследваме през пролетния дял на настоящото първенство – завоюване на първото място и влизане във втора професионална лига от следващото първенство. Ранното ни стартиране на зимната подготовка е заради това, че на 13 февруари, седмица преди старта на пролетния дял на първенството на ЮЗ трета лига, трябва да изиграем отложения мач от есенния дял срещу отбора на “Надежда” /Доброславци/ като гости”, сподели Саша Симонович.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular