Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионСамоковБившият президент на БФС Валентин Михов купува култов ресторант на пътя за...

Бившият президент на БФС Валентин Михов купува култов ресторант на пътя за Самоков

Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов купува известното заведение “Златната рибка”. Бизнесменът е решил да извади от нафталина култовия ресторант, който напоследък не се слави с особено сериозна клиентела.

Медията ни узна, че това лято заведението е вървяло доста сносно, но с идването на есента и предстоящата зима сметките за плащане започнали да идват в повече за собствениците и те изнемогвали, пише „Блиц”. Ресторантът се намира на пътя София-Самоков, между селата Кокаляне и Долни Пасарел. Разположен е на изключително живописно място в красивия Панчаревски пролом на река Искър – там, където малката планинска река Планщица се влива в Искъра. Заведението работи повече от 50 години, като това, с което се отличава, е, че можете да си поръчате прясно уловена риба от самия рибарник на ресторанта, където тя плува пред очите ви, докато се храните. Към ресторанта функционира и мотел. Валентин Михов е сериозен човек, голям професионалист и доказан организатор. Той има намерение да не губи ценно време, а да се залавя за работа и да направи от “Златната рибка” много печеливш бизнес.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Михов не го бива в бизнеса. В годините на моята младост за този ресторант се говореше, че продавали кюфтета от човешко месо, които били страшно вкусни, но явно няма кой да му каже това. Второ, сега населението рязко намаля, в Самоков от 25 хил. останаха 4-5 хил. души българи, предимно дъртаци и терени за секс-колкото искаш.Не е като на времето-къщоляците-стари, малки и тесни, пълни с народ по всяко време, улиците-също и любов се правеше само у Лаго и на Ридо, ама до тях винаги имаше дежурни сеирджии, които следяха почти всяка двойка и се радваха на чуждия секс.А някои-като Семките, Жижките и др., даже и насилваха по някоя жена, след като се отбиеха на кавалера. Е, веднъж Любе Семката/после виден футболист, сега покойник/-изяде един куршум в корема от ученика Димчо Йорданов, после директор на Оптикомеханичния военен завод в София.Та по тия причини сега нема кой да бие 30 км път за едно … чак до Златна рибка.А в колата и на околовръстното или на Шипочкия баир, ако си от Самоков.Та Михов пак ще трябва да се търти в Биг-брадър да си изплаща и тия борчове…А за близо 20-те хил. цигани проблеми няма, те са като кубинците-сношават се на всякъде по всяко време.Това, ако циганин бие 60 км път и дава пари да плаща сметки за циганка в “Златна рибка”, другите “ще го вдигнат на ура”, т.е. ще го обявят за луд и педераст и циганките ще бягат от него. Те са свикнали на два шамара за оправдание и после -бързо и решително, като в талаша на гатера “Асен Терзийски” или между сградите нощем в “Самоковска комуна”…
    Няма да забравя като деца как веднъж големите ни бутнаха двамата със сетнешния д-р Даганов по едно нанадолнище точно върху двама разгорещени млади-мъж и жена и ние без да можем да се спрем из нанадолнището, прелетяхме почти над тях почти докосвайки гърба на юначагата, който изрева като лъв, грабна голям камък и ни погна гол със страшни викове и закани, след като видя, че сме безопасни палячета.И така ни гони в посока града до едно ято гъски, които ухапаха и нас, ама на него буквално му се накачулиха от всякъде, явно преценявайки го като много по опасен за гъсетата им. На края гъсока така го клъцна по достойнството, че от него нищо не остана и шурна кръв, а ревът му сигурно надмина този на Шипка!

Comments are closed.

Most Popular