Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаБлаготворителните концерти за кампанията "Роди дете в България" стартират от Бобошево

Благотворителните концерти за кампанията “Роди дете в България” стартират от Бобошево

Национална кампания “Роди дете в България” започва с благотворителните си концерти в страната с подкрепа на Министерството на културата и Столична община.

Легендарната рок група „Спринт“ (Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев) и обичани поп изпълнители обединяват концертите си в съвместно турне, посветено на Националната благотворителна кампания „Роди дете в България“ 2021. В концертите участват още поп изпълнителката Галя Георгиева, която е едно от лицата на кампанията и изпълнител на химна „Мечта за дете“, и емблематичният глас на „БГ радио” Атанас Стоянов. В концертите и в подкрепа на каузата се присъединиха Dragomir DraganovДрагомир Драганов, Богдан Томов, Георги Низамов и PR на годината 2020 – звездният Атанас Лазаров. Те ще бъдат специални гости в различните градове, които станаха домакини и част от инициативата. Турнето стартира с четири концерта през месец август 2021 г., а именно:

20 август – Бобошево /открита сцена/

28 август – Поморие /НЦ „Просвета 1888“/

29 август – Бургас /Открита сцена „Охлюва/

30 август – Св. Влас /Амфитеатър „Арена“/ и ще продължи и през есента в други градове.

Събитията обединяват изкуството и социалните послания в подкрепа на общественозначимата кауза, апелираща за повече деца, родени в България. Една от основните цели на кампания е да се популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“, които оказват подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст и навременна информация за репродуктивното здраве на младите хора в България.

Специален гост на събитията е председателят на Фондация „Мечта за дете“ и  инициатор на кампанията Ивелина Рускова, подкрепила много двойки с репродуктивни проблеми да станат родители. Рок група „Спринт“ ще зарадва своите почитатели с най-популярните си хитове, както и с песни от новия албум на групата „Галактика“.

Събитията се реализират с подкрепата на Министерството на културата – Програма за подкрепа на творчески проекти в областта на сценичните изкуства 2020 г.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular