Monday, May 6, 2024
HomeРегионГоце ДелчевБронзови медалистки от Гоце Делчев на гости при кмета

Бронзови медалистки от Гоце Делчев на гости при кмета

Кметът на община Гоце Делчев се срещна с баскетболният отбор на момичетата до 14-годишна възраст „Пирин“ Гоце Делчев. Преди броени дни отборът с треньор Илия Павлов спечели бронзовите медали в националните финали за момичета U14.  Третото място младите спортистки извоюваха след победа над Черно море Одесос със 70:45 в малкия финал. Така, баскетболистките на „Пирин“ в тази възрастова група, бележат пореден успех и се наредиха сред трите най-добри отбора в страната.

Треньорът Павлов сподели, че успехът се дължи на голямото желание от страна на момичетата, които тренират всеотдайно и се готвят отговорно за всяко състезание.

„Баскетболът е спорт с големи традиции в нашия град. През миналия век сме имали изключително успешни мъжки и женски отбори.

Сега, с вашите победи, вие на практика възродихте този спорт в нашия град и всички сме ви безкрайно благодарни затова. Дано повече деца и младежи се запалят от вашите успехи и постижения“, заяви кметът Москов.

На всички състезателки в отбора, както и на техния треньор, градоначалникът подари знака на града и книга, посветена на живота и делото на Гоце Делчев.

RELATED ARTICLES

Most Popular