Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаБюрото по труда запозна с дейността си зрелостници от Промишленото в Дупница

Бюрото по труда запозна с дейността си зрелостници от Промишленото в Дупница

Дванадесетокласните от Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление (Промишленото) в Дупница гостуваха на Дирекция „Бюро по труда“  (ДБТ), където получиха информация за дейността на институцията. В присъствието на директора на училището и класния си  ръководител зрелостниците се запознаха на място с работата на експертите.

Директорът на Бюрото по труда Моника Николова-Лазарова им показа работните места и дейностите, извършвани от експертите в двата отдела – „Посреднически услуги“ и „Активна политика на пазара на труда“. Абитуриентите бяха запознати с дейността на ДБТ и чрез презентация на тема “Младите хора – бъдещето на община Дупница – успешна професионална реализация“, представена от гл. експерт Людмила Пашова. Зрелостниците разбраха за начина на регистрацияв Бюрото по труда, как се подготвят автобиография и насочващо писмо, източниците на информация за свободните работни места.

Дванадесетокласните разбраха повече за услугите, предлагани на търсещите работа и работодателите, получиха информация за действащи схеми по П „РЧР“ и в частност Проект „Младежка заетост+“. Бяха информирани и за свободните работни места, обявени в Бюрото по труда в Дупница и филиалите в Бобов дол, Сапарева баня и Кочериново.

„Обръщаме голямо внимание на младежите на Дупница, защото и за нас е много важно те да имат една успешна професионална реализация, и то в рамките на нашия регион. Очакваме учениците да заповядат, за да бъдем полезни в търсенето им и намирането на работа“, каза директорът на Бюрото по труда Моника Николова-Лазарова. Тя отбеляза, че експерти на институцията са посетили останалите средни училища и са запознали зрелостниците с това как могат да се възползват от услугите на Бюрото по труда. Посетени са и средните училища в Кочериново, Бобов дол и Сапарева баня – градовете, в които Бюрото по труда има филиали.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular