Monday, May 6, 2024
HomeНовиниБългарияВасил Терзиев положи клетва като столичен кмет

Васил Терзиев положи клетва като столичен кмет

Йорданка Фандъкова “завеща” на Терзиев цветя за отглеждане, картините на стара София и химикалка

Васил Терзиев положи клетва като кмет на София.

На днешното заседание на Столичния общински съвет клетва полагат и новоизбраните общински съветници, кметовете на райони и на кметства.

На  заседанието бяха направени четири номинации за председател на Столичния общински съвет. Номинирани бяха Борис Бонев от ПП-ДБ-Спаси София, Диана Тонова – от коалиция “БСП за България”, Красимир Гълъбов – “Възраждане” и Пламен Данаилов – “Има такъв народ”.

Заседанието се водеше от Грети Стефанова от ПП-ДБ/”Спаси София”.

“Независимо от нашите политически различия, независимо от нашите виждания, ние сме от страната на София, което значи и да бъдем от страната на мъдростта. Да бъдем мъдри в търсенето на дългосрочни решения – тези, които ни обединяват, не тези, които постоянно намираме повод да ни разединят, а това, което е по-дълго от един мандат”, посочи Терзиев в първото си изявление като кмет на столицата.

Досегашният кмет Йорданка Фандъкова “завеща” на Терзиев цветя за отглеждане, картините на стара София и химикалка. Тя му пожела да има подкрепата на държавата, да продължи дигитализацията и му подари личната си каска, за да инспектира строителни обекти в София./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular