Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаВеликденски картини изпъстриха панорамната зала на община Дупница

Великденски картини изпъстриха панорамната зала на община Дупница

Десетки деца творят и се забавляват по време на празничните арт работилнички

Панорамната зала на община Дупница се оказа тясна за малчуганите, които се включиха във Велекденската арт работилница организирана съвместно с Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Под ръководството и с напътствията на художника и преподавател в ателие “Дон Кези” Елена Марулевска, деца от всякакви възрасти рисуваха картини посветени на предстоящите светли християнски празници. Писани яйца, великденски зайчета, пиленца и пролетни цветя изпъстриха рисувателните картони.

 

Общината се беше погрижила децата да получат необходимите им материали – бои, пастели, цветни моливи и други, за да могат малките художници да дадат воля на своята фантазия. Не липсваха и нестандартни решения, в които любимите анимационни герои намериха своето заслужено място във Великденските картини. Така между традиционните празнични мотиви се появиха неповторимите Соник, Супер Марио и барбароните.

Арт работилниците ще продължат до четвъртък, като децата ще могат да се запознаят с различни техники в изобразителното изкуство като декупаж, рисуване върху вода и други. Входът е свободен за всички, които искат истински да се забавлават и оползотворят пролетната ваканция с допълнителни занимания по изкуство.

RELATED ARTICLES

Most Popular