Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупница(ВИДЕО) Човешката жестокост: Пореден случай на насилие над животни в Дупница

(ВИДЕО) Човешката жестокост: Пореден случай на насилие над животни в Дупница

Поредното насилие над животни накара хората в социалните мрежи да настръхнат. Случаят е от района на Дупница. В клип, публикуван във Facebook, се вижда как човек с лопата се опитва да прогони четири кучета от един камион. Животните са много уплашени, но нито едно не проявява агресия. Стоят свити в един ъгъл, сгушени едно в друго.

Но човекът с камерата дава своите безмилостни указания, придружени с вулгарни изрази. Гласът му е изпълнен с омраза, а начинът, който е работещ според него е удар с лопатата. И изпълнителят на тези указания започва да действа – отначало по-плахо, но с всяка следваща минута става все по-окуражен. И последните две кучета наистина получават удар с лопата…

Жестокостта в която и да е своя форма е винаги отвратителна. Но желанието да покажеш на света това, което си направил е още по-непонятно.

Видеото е качено в профила на Владислав Косачки от Дупница. Дали той е човекът зад камерата, могат да проверят компетентните институции. За нас остава въпросът дали ще го направят. Защото жестокостта, както и любовта са качества, които сами отглеждаме в душите си. Ако не можем да видим страха и болката в очите на животното, ще ги видим ли утре в очите на човек?

Казват, че можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните.  За сърцата на хората от видеото не е нужен коментар. Надявам се сега да покажат сърцата си хората от институциите, които биха могли да накажат „героите”.

Често чуваме, че времето сега било такова – сложно, объркано, с неясни ценности. Не е времето… хората са. Ние сме тези, които правят времето. Ние сме тези, които избираме какво да отглеждаме в душите си – злоба, омраза, агресия или нежност и любов.

RELATED ARTICLES

Most Popular