Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаВиктория Василева: Целта на „Има такъв народ“ е да възродим България, като...

Виктория Василева: Целта на „Има такъв народ“ е да възродим България, като възродим регионите

“На изборите през април видяхме, че промяната е възможна, сега трябва да поставим началото й на 11 юли, като гласуваме категорично за нея. Целта на ПП „Има такъв народ“ е да възродим България, като възродим регионите. Да върнем живота в областите. Хората да получават достойно заплащане и да живеят в добри условия в родните си места, а не да мечтаят за София или да си мислят, че ще живеят добре в пренаселената вече София. Сред присъстващите има по-възрастни, помните, че във всеки град, малък или голям, кипеше живот. Кога има живот – когато има работа, културен живот, здравеопазване, образование, сигурност, когато има нормални условия. Можем да променим България, а това може и ще стане като възродим регионите”. Това каза Виктория Василева, главен секретар на ПП „Има такъв народ“ и водач на листата на партията за област Кюстендил на среща с избиратели в Кочериново.

Кандидатите за народни представители обясниха, че по време на предизборната кампания за изборите на 4 април не са успели да проведат отворени срещи с избирателите заради извънредната обстановка и пикът на пандемията, а не по други причини, каквито опити за внушения се правят – че се разчита само на популярността на Слави Трифонов или че нямат идеи за управлението.

Сега сме сред вас, надяваме се да ни припознаете като хора, които не само са готови да работят за вашите интереси, но и знаят как да го направят.

Най-важната промяна, за съжаление няма да е бърза, е, че трябва да променим начина си на мислене, а именно, че няма кой друг да ни реши проблемите, ние сами трябва да се стегнем и да си решим проблемите, т.е. всички власти да работят заедно – изпълнителна, законодателна и места власт да работят заедно и напълно открито пред гражданите. Нашата програма за управление е изключително детайлна и, за разлика от програмите на другите политически сили, в нея са заложени конкретни мерки и стъпки за всяка една секторна политика – какво ще направим, как ще го направим и за колко време ще го направим. Нуждаем се от реформа в правосъдието, здравеопазването, образованието, това са фундаменталните политики, върху което стъпва и икономиката, и развитието на бизнеса и всичко останало.

Промяната е многопластова и е в различни посоки, важно е да разберем, че промяната може да се случи. При изборите през април видяхме, че промяната е възможна, сега се надявам да я поискаме по-категорично“, каза още Василева и потвърди, че ПП „Има такъв народ“ може да е партньор само с партиите извън статуквото, т.нар. партии на протеста.

„С ГЕРБ, БСП и ДПС не бихме съставили нито съвместно правителство, нито може да управляваме съвместно“, категорична бе тя.

„Промените са необходими, защото виждаме, че регионите западат. Област Кюстендил има толкова много възможности, които обаче не са използвани. Няма достатъчно развитие, двата големи града Кюстендил и Дупница изостават, а в по-малките общини животът е направо беднотия. А това се дължи на чудовищната корупция. Хората се демотивират, младите бягат, а възрастните са оставени на доизживяване. Гражданската инициатива се потиска чрез геноцида на корупцията. Хората приемат за нормално да се плаща, а това е шокиращо и обидно. Изходът е само промяна. Иначе след 10 г. ще има повече сгради, отколкото хора.
Област Кюстендил има минерални извори, близо е до границата, а нищо не се прави в посока на туризма. Местният бизнес иска да работи, но е поставен на колене. Ако той вземе глътка въздух, младите хора ще искат да се върнат тук, да остават тук, защото ще имат добри доходи и условия, а не да мечтаят за чужбина или да отиват в пренаселената София, където нищо не получават“, каза и вторият в листата Андрей Михайлов.

„От 20 г. се занимавам със счетоводство и всеки ден се срещам с проблемите на малкия бизнес. Труден е достъпът до европейско финансиране. И в момента хора от областта се занимават със земеделие, но това е изключително трудно. Трябва да има структурни фондове, които да са достъпни за малките производители, това ще бъде тласъка на малките населени места“ добави и Снежана Траянска.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

RELATED ARTICLES

Most Popular