Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаВ Ковид отделението на една от болниците в Дупница се разкрива секция...

В Ковид отделението на една от болниците в Дупница се разкрива секция за гласуване, в Кюстендил изолираните ще гласуват с подвижна урна

В Ковид отделението на една от болниците в Дупница се разкрива секция за гласуване, в Кюстендил изолираните ще гласуват с подвижна урна. Това съобщи Тодорка Петкова Илиева-Скрипкина, председател на Районната избирателна комисия в града.

173 секционни избирателни комисии ще работят с машини за гласуване, а при 108 секции ще се гласува с хартиени бюлетини. Разкрити са пет подвижни секционни избирателни комисии за хора с увреждания. На територията на община Кюстендил има разкрита подвижна секционна избирателна комисия за гласуване на хора под карантина, а в една от болниците в Дупница и в действащото Ковид отделение, се разкрива секция за гласуване.

„До момента имаме 16 подадени заявления от страна на хора под карантина или изолация. Включително до изборния ден има срок, в който всеки може да подаде заявление и да се възползва за гласуване, чрез разкритата секция“, каза Тодорка Петкова Илиева-Скрипкина.
Разкриват се секционни избирателни комисии към затвора в Бобов дол, хосписът в Бобов дол, в лечебните заведения в Кюстендил в Дупница. Вече е одобрен и план-график, чрез който ще се предава документацията от секционните избирателни комисии към РИК – Кюстендил, след приключване на изборния ден в неделя.

Областната администрация ще подпомага дейността на РиК. Всяка община в областта ще подава информация преди тръгване на съответните секционни избирателни комисии. Целта е да не се струпват хора пред сградата на РиК – Кюстендил. Лъчовете по приемане на изборните материали ще бъдат два, с цел по-бързо приемане, предаде Focus.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Даже предлагам да се разкрие секция за гласуване и на Гробищният парк Дупница , за за може и опечалените в този за тях момент да гласуват за Вас утепани държавни изменни боклуци, които нищо не става от вас.Всички сте за Калашников.

Comments are closed.

Most Popular